Pas important către construirea primei săli de sport pentru persoanele cu dizabilități

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat în cadrul ședinței extraordinare de joi trecerea în administrarea Companiei Naționale de Investiții a unui teren pe care va fi construită o sală de sport pentru persoane cu dizabilităţi. Aceasta va fi prima de acest gen din țară, valoarea proiectului ridicându-se la 16 milioane de lei.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că inverstiția nu va fi derulată de administrația locală, ci de Compania Națională de Investiții, cu finanțare prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social. Șeful CJ a precizat că urmează acum ca reprezentanții Companiei Naționale de Investiții să demareze procedurile de licitație pentru contractarera firmei care va executa lucrările, și, în funcție de termenul în care licitația va fi finalizată, lucrările ar putea fi demarate la jumătatea acestui an.

Terenul pus la dispoziție în urma proiectului de hotărâre adoptat azi are o suprafață de 4.600 de metri pătrați și se află în curtera Liceului pentru Deficienți de Vedere, urmând ca după finalizarea lucrărilor și darea în folosință a sălii, acesta să fie cedat înapoi în proprietatea Consiliului Județean, care va avea obligația ca, timp de 15 ani, să întrețină noul obiectiv și să nu schimbe destinația acestuia.

„Va fi cea mai modernă şi mai mare sală de sport din ţară, pe lângă recuperare, persoanele cu dizabilităţi vor putea face şi sport de performanţă urmând să fie o destinaţie pentru competiţii naţionale şi internaţionale, precum şi pentru olimpicii cu dizabilităţi din ţara noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău.

Valoarea totală a investiției este de peste 13,1 milioane de lei, sumă ce nu include TVA, iar conform studiului de fezabilitate, sala va avea o capacitate de 145 de locuri, aici fiind incluși nu numai spectatorii, ci și jucătorii, antrenorii, arbitrii, oficialii și personalul de întreținere a sălii. Durata de finalizare a investiției este de un an și cinci luni, din care primele 12 luni sunt destinate execuției și dotării.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI