Parcarea mașinilor pe trotuar, interzisă începând de sâmbătă. Poliția Locală va sancționa din prima zi

Mare atentie, soferi! S-a modificat Legea circulației iar de sâmbătă, nu mai este permisă parcarea mașinii pe trotuar daca locul nu este semnalizat, chiar daca lasati spatiul necesar pentru pietoni. Se poate ajunge chiar până la ridicarea mașinii care staționează ilegal pe trotuar. Modificările aduse legii rutiere i-au prins nepregătiți pe responsabilii din Primăria Buzău: trotuarele largi din oraș, înțesate cu mașini, nu au fost marcate cu indicatoare, așa că șoferii pot fi oricând amendați.

Executivul a modificat în luna decembrie 2016, printr-o Hotătâre de Guvern, regulile privind parcarea neregulamentară pe carosabil și pe trotuare. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 22 decembrie 2016 şi a intrat în vigoare sâmbătă, 21 ianuarie 2017. Potrivit documentului, nu mai este permisă parcarea pe trotuar a mașinilor, dacă locul nu este semnalizat corespunzător. Legea preveDe amenzi usturătoare pentru șoferi, ajungându-se chiar până la ridicarea mașinii.

Totodată, vor fi sancționați și șoferii care vor parca sau staționa mașinile pe pistele special amenajate pentru pietoni sau biciclete.

În ceea ce privește orașul Buzău, responsabilii Primarie ar fi trebuit până acum sa identifice trotuarele largi si sa monteze astfel de indicatoare, doar ca nu s-au grabit. Așadar, din cauză că cei din primărie nu și-au făcut treaba, șoferii din Buzău care aleg să parcheze pe trotuare pot fi oricând amendați de acum încolo.

Spațiile speciale pentru parcarea mașinilor pe trotuar vor putea fi făcute doar dacă este respectat culoarul pentru pietoni de un metru lățime și dacă accesul vehiculelor se va face din drum. Totodată, esențial va fi și ca poziționarea autoturismelor în parcare să nu încurce circulația pe prima bandă a drumului sau pe pistele amenajate.

Fii Reporter