Pagube uriașe, produse de incendiul care a mistuit două depozite din zona industrială a Buzăului

Pompierii au declanșat o anchetă pentru a depista cauzele incendiului care a distrus două depozite din zona industrială a Buzpului. Flăcări uriașe au cuprins luni seară un depozit de mobilă de pe Șoseaua Spătaru, după care incendiul s-a extins la o hală alăturată.

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă iar lupta cu flăcările a durat mai bine de trei ore.

- Promo -

Alarma a fost dată după ce un angajat al unui service auto a observat un fum gros care iese din depozitul de mobilă. Mai mulți oameni au încercat să stingă incendiul cu extictoarele, însă fără succes.

Flăcările s-au extins cu rapiditate la o hală învecinată, în care erau un depozit de haine dar și mai multe birouri.

”Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 250 de metri pătrați, cu flacără deschisă, cu posibilitate de propagare la alte hale de birouri și depozite”, a precizat mr. Cornel Tunsoiu, ofițer ISU Buzău.

Flăcările au distrus în întregime depozitul de mobilă, dar și hala învecinată. Misiunea pompierilor a fost una extrem de dificilă.

”În zonă nu avem hidranți, vântul a adusfoarte mari probleme deoarece fumul bătea către noi, vizibilitate redusă”, a declarat mr. Cornel Tunsoiu, ofițer ISU Buzău

După terminarea misiunii, pompierii au început o anchetă pentru a stabili cauza incendiului.

Unul dintre depozite a fost distrus complet. Aici se aflau piese de mobilier, electrocasnice și materiale textile. Cauza probabilă este efectul termic produs de un coș de fum izolat necorespunzător.

Fii Reporter