Pădurari din Râmnicu Sărat, lăsați fără armele de vânătoare de către polițiști

Doi vânători au rămas fără armele de vânătoare şi fără muniţie, după ce poliţiştii i-au prins cu nereguli. În urma activităţilor efectuate, pe raza fondului de vânătoare Oreavu, au fost depistaţi doi bărbaţi în vârstă de 39 şi 45 de ani, în timp ce participau la o vânătoare, dar fără însă a se respecta condiţiile care erau înscrise în autorizaţia legală emisă în acest sens.

Unul dintre ei era chiar paznicul fondului de vânătoare, iar celălalt vânător cu acte-n regulă la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. Luaţi la întrebări de oamenii legii, cei doi nu au putut prezenta documente din care să reiasă că se aflau la vânătoare în mod legal.

De fapt, au prezentat o autorizaţie pentru vânat mistreţi nedatată, care putea fi folosită oricând. Ghinionul lor a fost că poliţiştii i-au luat prin surprindere şi nu au mai putut compelta documentele.

Din acest motiv, a fost întocmit dosar penal conform prevederilor Legii nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, iar în vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate două arme de vânătoare, cu alice şi glonţ, precum şi 18 cartuşe de vânătoare.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI