vineri, 23 februarie, 2024

Pacienți cazați pe holul Spitalului Județean Buzău, asaltat de persoane cu simptome de Covid

Pacienți cazați pe holul Spitalului Județean Buzău, asaltat de persoane cu simptome de Covid

Facebook
Twitter
Email

Din cauza avalanșei de prezentări la Spitalul Județean Buzău, conducerea unității a decis să transforme holul de la intrare în sală de triaj. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău au fost confirmate opt decese și 299 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Mai multe paturi și paravane de pânză au fost amplasate, duminică, în spațiul de la intrarea principală în Spitalul Județean de Urgență Buzău, transformat temporar în triaj.

Pacienții aduși de ambulanțe staționează aici până când medicii specialiști decid dacă trebuie internați, transferați ori pot fi lăsați să plece acasă.

O imagine din holul ocupat acum cu paturi pe care stau pacienți a fost prezentată pe Facebook de președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu.

”Buzăul este încă sub media națională la rata de vaccinare. Putem schimba acest lucru, putem învinge împreună! Acum este momentul să lăsăm deoparte luptele politice, sa lăsăm deoparte tot ce ne dezbină și să privim către ceea ce ne unește! În fața suferinței și a morții suntem egali”, a scris parlamentarul liberal.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău au fost confirmate 299 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și alte trei cazuri de reinfectare.

Pacienții au vârste cuprinse între 3 luni și 93 de ani.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică au fost înregistrate și opt decese la pacienți cu vârste cuprinse între 17 și 93 de ani.

Adolescenta de 17 ani, din Calvini, a fost testată și confirmată pe 5 octombrie într-un laborator privat. În aceeași seară s-a prezentat la UPU de unde este transferată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Pentru că evoluția ei nu a fost una favorabilă, s-a decis ca în data de 7 octombrie să fie transferată la Spitalul Clinic de Urgență ”Grigore Alexandrescu”.

Starea de sănătate a continuat să se agraveze iar pe 14 octombrie a decedat. Pacienta suferea de obezitate.

La Buzău, în ultimele 30 de zile au murit 81 de persoane. Numărul total al morților provocate de infecția cu SARS-CoV-2 a ajuns la 531.

Tot în ultima lună, din 16 septembrie și până pe 16 octombrie, au fost raportate 4.145 de cazuri noi Covid-19, dintre care doar 1.743 de persoane sunt deja vindecate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.