Operațiune pentru salvarea unei tinere răpite de soțul agresiv. Erau despărțiți de două luni

O buzoiancă din Padina, despărțită de câteva luni, a trăit clipe de spaimă, marți după-amiază. Ea a fost răpită de soțul părăsit, care a venit cu un prieten din Dâmbovița pentru a-l ajuta să-și ducă planul la îndeplinire. Mașina a fost oprită la Mizil, polițiștii găsind femeie ghemuită pe bancheta din spate.

Cei doi bărbați, de 33, respectiv 38 de ani, din județul Dâmbovița, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Ei sunt cercetați de polițiștii de investigații criminale de la Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele.

Marți, 13 aprilie, în jurul orei 15.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că sora sa, de 28 de ani, din Padina, a fost luată cu forța de doi bărbați, introdusă într-un autoturism, mașina fiind ulterior condusă pe DN2C, spre orașul Pogoanele.

Apelantul a precizat că unul dintre bărbați este soțul surorii sale, de care aceasta s-ar fi despărțit în fapt. Martorii spun că femeia a apucat să fugă din curte după ce bărbatul ar fi început să o lovească și să o forțeze să intre în mașina cu care venise la Buzău.

Potrivit IPJ Buzău, în urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, polițiști ai orașului Pogoanele și secțiilor rurale arondate.

Totodată, autoturismul și ocupanții acestuia au fost dați în consemn către întreg dispozitivul aflat în serviciu în județul Buzău, dar și polițiștilor din județele învecinate.

La numai o oră de la sesizare, în jurul orei 16.00, urmare coordonării operative a forțelor din teren de către Centrul Operațional al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, polițiștii din Prahova au identificat și oprit mașina în trafic, pe raza orașului Mizil. Tânăra se afla în autoturism, ghemuită pe bancheta din spate, alături de fostul partener de viață.

Din declarațiile victimei, aceasta ar fi fost luată împotriva voinței sale, fiind și agesată fizic de soțul său.

Cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Judecătoriei Pogoanele, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau