Octogenar din comuna Calvini, găsit decedat printre resturile casei incendiate

Duminică dimineață, prin sistemul unic 112 a fost primit un apel de urgența ce semnala un incendiu izbucnit la o locuință pe raza localității Bâsceni de Sus, comuna Calvini, judetul Buzău.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje de stingere și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Staței de Pompieri Mărunțișu.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperiș cu o suprafață de aproximativ 300 mp și interior cu posibilitate de extindere la alte corpuri de clădire, în continuare acționându-se pentru localizarea și lichidarea incendiului, acesta fiind stins in limitele găsite.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Pe timpul acțiunilor de stingere, tatăl proprietarului, în vârstă de 82 de ani, a fost găsit, din păcate, decedat.

În perioada 22 – 25 ianuarie 2021, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău au gestionat 84 de evenimente.

Două intervenții au constat în stingerea incendiilor, iar alte 42 de cazuri S.M.U.R.D., pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Totodată, pompierii continuă să asigure suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău.

Fii Reporter