luni, 4 martie, 2024

O tânără din Buzău a căzut cu bicicleta pe un versant din Bucegi. Victima, în stare gravă la un spital din Bucureşti

O tânără din Buzău a căzut cu bicicleta pe un versant din Bucegi. Victima, în stare gravă la un spital din Bucureşti

Facebook
Twitter
Email

O campioană la triatlon din oraşul Pătârlagele, judeţul Buzău, a căzut sâmbătă, de pe bicicletă pe versantul dâmboviţean al Masivului Bucegi, şi s-a accidentat grav la cap. Raluca Georgiana Irimia de 25 de ani a fost transportată de urgenţă la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucureşti după ce în prealabil a fost stabilizată de medicii de la spitalul din Sinaia. Potrivit reprezentanţilor Salvamont Dâmboviţa, citaţi de Realitatea TV, victima venise la munte împreună cu soţul său şi cu o prietenă, iar cei trei au lăsat autoturismul în zona Cabana Dichiu, de unde au pornit cu bicicletele către zona Padina-Peştera.

În zona Turbăriei Lăptici, cu carosabil acoperit de un strat subţire de polei, tânăra aflată pe bicicletă, neechipată corespunzător, s-a dezechlibrat şi a căzut, iar în urma impactului fata a suferit un traumatism cranio-cerebral, soţul acesteia cerând ajutor prin Serviciul Unic de Urgenţă 112.”Am fost solicitaţi, tânăra avea nevoie de ajutor în zona Turbăriei Lăptici. Acolo, echipa noastră a găsit o fată de 25 de ani cu un traumatism în zona capului, în urma căderii de pe bicicletă, iar salvamontiştii dâmboviţeni au fost cei care i-au acordat primul ajutor tinerei. Nu avea nici echipament adecvat, iar in perimetrul unde s-a produs accidentul carosabilul era acoperit cu polei. I-am acordat primul ajutor, era conştientă, fiind preluată de o salvare de la Fieni şi urma să fie dusă la spitalul din Pucioasa„, a declarat pentru Realitatea TV, şeful Serviciului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu.

Aceeaşi sursă citată de Mediafax arată că, în drum spre spital, în zona Cuibul Dorului, starea tinerei s-a înrăutăţit, astfel că a fost luată decizia ca fata să fie transportată la Spitalul Orăşenesc din Sinaia, distanţa fiind mult mai mică. Aici a fost examinată de medici, care au stabilizat-o şi au decis să o trimită cu o ambulanţă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, din Bucureşti, pentru îngrijiri medicale de specialitate şi investigaţii suplimentare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.