joi, 29 februarie, 2024

O sută de baruri și restaurante neautorizate, rezultatul unui control al Poliției Locale Buzău

O sută de baruri și restaurante neautorizate, rezultatul unui control al Poliției Locale Buzău

Facebook
Twitter
Email

O sută de baruri și restaurante din municipiul Buzău funcționează fără autorizație. Este rezultatul unor verificări ale polițiștilor locali, declanșate în baza dispoziției primarului Constantin Toma. Campania a durat patru zile, între 18 și 22 Iulie 2016, polițiștii locali fiind însoțiți pe teren de inspectorii Biroului Comerţ şi Transporturi din cadrul Primăriei Buzău.

În urma iventarierii unităţilor de alimentaţie publică de tip restaurant şi bar, de pe rază municipiului Buzău, s-a constatat că numărul unităţilor cu acest profil este de 184, din care doar 84 de unităţi au obţinut autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică.

„Prin această acţiune au fost înştiinţaţi toţi agenţii economici inventariaţi despre obligaţia intrării în legalitate în ceea ce priveşte autorizarea precum şi consecinţele neautorizarii unităţilor în cauză”, explică reprezentanții Poliției Locale Buzău, într-un comunicat de presă.

Cei care nu şi-au depus documentaţia pentru autorizarea unităţilor de alimentaţie publică de tip restaurant şi bar, până la această dată, vor fi sancţionaţi contraventional cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, în conformitate cu prevederile legii. Ca măsură complementară, se va suspenda activitatea unităţii până la autorizare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.