luni, 26 februarie, 2024

O singură comună din Buzău primește bani din bugetul de stat. Pentru ce investiții au fost solicitate fondurile

O singură comună din Buzău primește bani din bugetul de stat. Pentru ce investiții au fost solicitate fondurile

Facebook
Twitter
Email

Lopătari este singura comună din Buzău care primește bani prin Anexa 7.03 la Legea bugetului de stat, prin care sunt acordate sume de la bugetul de stat administrațiilor locale din România.

Primăria condusă de Claudiu Constantin (32 de ani), reprezentant al USR-Plus, a cerut bani pentru un cilindru compactor, o autobasculantă și o auto-gunoieră, primind suma de 200.000 de lei.

”Anexa 7.03 la Buget este un subiect controversat și nu de ieri sau de azi, ci dintotdeauna. Am tras în orice direcție pentru oamenii de la Lopătari, iar Guvernul ne-a alocat 200.000 lei pentru a achiziționa utilaje de care avem nevoie urgentă. În niciun caz nu ne ajunge pentru a acoperi toate nevoile, dar este un început pe care vom construi mai departe. Încă suntem pe minus la Lopătari și facem tot posibilul să ieșim la lumină”, a scris pe Facebook Claudiu Constantin, primarul din Lopătari.

 

Reprezentanții PSD consideră practica discriminatorie și au anunțat deja că vor depune plângeri penale pe numele tuturor decidenților politici care au alocat bani preferențial.

În total, prin Anexa 7.03, au fost direcționați 360 de milioane de lei, iar PSD susține că județele conduse de reprezentanții săi, cum este și cazul Buzăului, au fost ocolite de fonduri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.