miercuri, 12 iunie, 2024

O poate duce Jose Mourinho pe AS Roma spre un nou trofeu european? Ce șanse are cu RB Salzburg

O poate duce Jose Mourinho pe AS Roma spre un nou trofeu european? Ce șanse are cu RB Salzburg

Facebook
Twitter
Email

Italienii de la AS Roma reprezintă una dintre cele mai iubite echipe din Italia, dar și de pe întregul continent. Cu o istorie bogată, din care au făcut parte jucători de legendă, precum Francesco Totti sau Daniele De Rossi, Roma vrea să le ofere fanilor bucuria unui nou trofeu european, după cel cucerit în 2022. Atunci, italienii au câștigat UEFA Conference League după ce au învins-o în finală pe Feyenoord Rotterdam. Și în acest sezon, speranțele fanilor giallorossi stau în experimentatul și legendarul tehnician portughez, Jose Mourinho.

AS Roma, misiune grea în drumul spre trofeul Europa League

Ajuns la 60 de ani, tehnicianul portughez este unul dintre cei mai de succes manageri din istoria fotbalului. Singurul club pe care nu a reușit să îl facă să câștige un trofeu, de-a lungul carierei sale de antrenor, este Tottenham Hotspur, însă problemele londonezilor nu au putut fi remediate nici de alți manageri de top. Ajuns la AS Roma în 2021, Mourinho este adorat de fanii clubului din capitala Italiei, iar unul dintre principalele motive constă în succesul pe care l-a avut în 2022.

El a reușit să conducă echipa către primul trofeu european din istoria recentă. Roma cucerise Cupa Orașelor Târguri în 1961, iar de atunci nu mai izbutise decât calificări în finalele semifinalele competițiilor continentale. Tocmai de aceea, succesul pe care Mourinho l-a reușit în Conference League, în 2022 este unul extrem de apreciat de către suporterii romanilor. Pentru a-și cimenta statutul de club important la nivel continental, italienii au nevoie să facă pasul următor.

Iar acesta constă în cucerirea unui trofeu și mai important: Europa League. Pentru a ajunge să pună mâna pe trofeu, ei trebuie să treacă mai întâi de RB Salzburg. Austriecii au evoluat foarte bine în grupa de Champions League din care au făcut parte, alături de Chelsea, AC Milan și Dinamo Zagreb, însă au reușit doar o clasare pe locul 3. Suficient, totuși, pentru a accede în play-off-ul pentru optimile Europa League.

Dacă vrei să urmărești la intensitate maximă duelul dintre cele două echipe, pune un pariu pe meciuri din Europa League și include pe biletul tău partida care va avea loc în data de 16 februarie, de la ora 19:45. Acest meci este manșa tur a dublei din play-off și se va disputa pe terenul austriecilor. Cu toate acestea, favorită este AS Roma. Cotele oferite de către bookmakeri arată astfel: 2,70 pentru victoria lui RB Salzburg, 3,60 pentru egal și 2,45 pentru succesul lui AS Roma. Aceste cote se pot modifica, până la ora începerii partidei.

La fel ca alte mari cluburi implicate în Europa League, cum ar fi Juventus, Manchester United, Arsenal sau FC Barcelona, italienii se află în căutarea gloriei, dar urmăresc și posibilitatea obținerii unei calificări în grupele Ligii Campionilor 2023-2024, prin intermediul Europa League. Această calificare le-ar fi atribuită în mod automat, dacă ar reuși să câștige competiția. Misiunea italienilor este dificilă, însă calitatea lotului de jucători și experiența lui Jose Mourinho pot fi argumentele perfecte, în favoarea lor!

Sursa foto: Unspalsh.com

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.