O nouă parcare este în curs de amenajare într-unul dintre cartierele municipiului Buzău

De luni, peste 60 de autoturisme parcate acum pe străzile din Micro 3 vor avea loc într-o parcare aflată în curs de amenajare lângă grădinița Boboceii. Echipe de muncitori de la Urbis Serv vor munci intens vineri și sâmbătă pentru ca lucrarea să fie gata în acest weekend.

Zilele trecute, reprezentanții Primăriei au decis să îi dea terenului care se află între grădinița Boboceii și creșă destinația de parcare, pentru a rezolva criza locurilor de parcare. Spațiul aparține domeniului public iar pe el trebuia construită o sală de sport, pe vremea premierului Adrian Năstase.

”Vor fi create cel puțin 60 de locuri de parcare. Lucrăm și azi și mâine și vrem ca luni să fie gata. Parcarea va putea fi utilizată de părinții care își lasă copiii la grădiniță și la creșă dar și de locatarii din Micro III, pe perioada nopții. Era un teren nefolosit. A fost pistă de carturi pe vremuri și era propus inițial de primărie pentru construirea unei săli de sport însă investiția nu s-a mai realizat”, ne-a declarat Ionuț Apostu, viceprimar al municipiului Buzău.

parcare-micro

Perimetrul era deja asfaltat și nu mai necesită decât mici reparații, montarea unor borduri, și delimitarea cu vopsea a locurilor pentru mașini. Pentru ca șoferii să aibă acces cu autoturismele în noua parcare, este necesară desființarea unor garduri și a chioșcurilor amplasate lângă trotuar. Parcarea va fi separată de curțile grădiniței și creșei prin garduri de sârmă.

parking

Fii Reporter