miercuri, 21 februarie, 2024

O femeie din Buzău care ar fi contractat virusul West Nile a murit la Spitalul „Victor Babeş“ din Bucureşti

O femeie din Buzău care ar fi contractat virusul West Nile a murit la Spitalul „Victor Babeş“ din Bucureşti

Facebook
Twitter
Email

O femeie din localitatea buzoiană Mihăileşti, despre care se bănuieşte că a contractat virusul West Nile, transmis de ţânţari, a murit la Spitalul „Victor Babeş“ din Bucureşti. Analizele care vor arăta cauza certă a îmbolnăvirii femeii sunt aşteptate în următoarele zile.

Femeia din Mihăileşti a ajuns, la finele săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean Buzău, cu febră mare şi stare generală proastă. Simptomele apărute ulterior au ridicat suspiciunea de meningoencefalită produsă de virusul West Nile, aşa că medicii buzoieni au decis transferul pacientei la Spitalul „Victor Babeş“ din Bucureşti, unde buzoianca a murit ulterior.

Rezultatele necropsiei şi cele de laborator la probele recoltate zilele trecute urmează să arate ce a provocat moartea pacientei. Dacă este vorba despre o infecţie cu virusul West Nile, ar fi al doilea deces din această vară, după cel înregistrat săptămâna trecută la Călăraşi.

Femeia care a murit din cauza unei meningoencefalite care ar fi fost provocată de virusul West Nile trăia într-o zonă unde erau băltiri de apă şi era crescătoare de animale.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţa, vineri, că, în perioada 3 iunie – 7 august, au fost înregistrate şapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile. La data de 1 august, instituţia anunţa şi un deces, în judeţul Călăraşi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.