miercuri, 22 mai, 2024

O buzoiancă va studia pictura la Paris. Sofia Dominoschi, bursă de studiu oferită de Primăria Buzău

O buzoiancă va studia pictura la Paris. Sofia Dominoschi, bursă de studiu oferită de Primăria Buzău

Facebook
Twitter
Email

O buzoiancă, elevă a Liceului de arte „Margareta Sterian”, va efectua studii universitare la Paris. Este vorba despre Sofia Dominoschi, câștigătoarea unui concurs de pictură organizat de Primăria Buzău și Uniunea Artiștilor Plastici, în contextul împlinirii a 150 de ani de impresionism.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul Buzăului, Constantin Toma, în timpul vernisajului expoziției cu picturi originale ale lui Ion Andreescu, de la Galeriile de Artă Buzău.

Cu emoție și bucurie în suflet, Sofia Dominoschi spune că nici nu poate exprima în cuvinte însemnătatea acestui premiu. Ea mărturisește că, până astăzi, nici nu știa că premiul constă într-o bursă de studiu la Paris, pe o perioadă de 3 ani.

Sofia Dominoschi a câștigat marele premiu al concursului cu un portret al marelui pictor Ion Andreescu.

Tatăl Sofiei este Ciprian Dominoschi, sculptor și profesor de arte plastice la Liceul de Arte Buzău. El a rămas la fel de surprins, ca fiica sa, de importanța acestui premiu oferit de municipalitate.

Pentru Sofia și părinții ei, urmează acum o perioadă foarte încărcată. Pe lângă faptul că examenul de Bacalaureat bate a ușă, umrează apoi să se pună la punct toate detaliile legate de cazarea în Orașul Luminilor, dar și a înscrierii la una dintre universitățile pariziene.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.