O buzoiancă a fost tâlhărită de cinci indivizi, în Dorobanți. Au fost prinși după câteva ore

ARHIVĂ

O femeie care mergea miercuri seara spre locul de muncă a trecut prin clipe de groază în timp ce se afla pe o stradă slab iluminată din Buzău. Cinci indivizi, între care patru minori, au tăbărât pe femeie și i-au smuls geanta cu o sumă importantă de bani. Evenimentul s-a produs în cartierul Dorobanți.

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au identificat la scurt timp de la comiterea faptei principalii bănuiţi de comiterea unei tâlhării, pe raza municipiului Buzău. Fapta a fost sesizată Poliţiei la data de 10 ianuarie de persoana vătămată, o buzoiancă în vârstă de 52 de ani.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că în jurul orei 22.00, cinci tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani, din localitate, i-ar fi sustras geanta persoanei vătămate, prin violenţă, în timp ce se deplasa către locul de muncă, printr-o zonă slab iluminată.

Prejudiciul a fost estimat de persoana vătămată la aproximativ 1.000 de lei, fiind recuperat parţial. Faţă de tânărul de 20 de ani, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea luării măsurilor legale.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Evenimentul s-a produs în cartierul Dorobanți iar capul răutăților este un client vechi al polițiștilor. Tânărul de 20 de ani se afla sub efectul controlului judiciar pentru o faptă săvârșită în cursul lunii decembrie 2017. El ar fi furat din mai multe magazine din cartierul Dorobanți.

Poliţiştii buzoieni vă recomandă câteva măsuri de autoprotecţie pentru a nu deveni victima unei tâlhării:

Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate( câmpuri, parcuri, şantiere).
Daca din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate.
Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului.
Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări)
Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.
Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele evocate.
Evitaţi să vă expuneţi inutil copiii unor pericole, acceptând ca ei să poarte asupra lor, pe stradă, bunuri de valoare (telefoane mobile, bijuterii);
Sfătuiţi-vă copiii să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea;
Manifestaţi prudenţă atunci când folosiţi telefonul mobil în spaţii publice; puteţi deveni foarte uşor ţinta infractorilor.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI