luni, 4 martie, 2024

O bunică din Gorj a bătut recordul de viteză, pe DN2 E85, în județul Buzău

O bunică din Gorj a bătut recordul de viteză, pe DN2 E85, în județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

O femeie de 74 de ani, din Gorj, a rămas fără permis după ce a fost prinsă de poliţiştii din Buzău conducând un Mercedes cu o viteză amețitoare. Mașina la volanul căreia se afla femeia a fost surprinsă de radar cu 162 km/h în afara localității Podgoria.

Pe acea porțiune de șosea, viteza maximă admisă este de 100 de km la oră. Șoferița de 74 de ani fost lăsată fără permis de conducere pentru 90 de zile și va plăti și o amendă de 2.900 de lei.

Le-a spus polițiștilor care au oprit-o că nu și-a dat seama că a apăsat pedala de accelerație mai mult decât e permis, deoarece are drum lung de parcurs.

Alte două permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (19), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (8), dar şi 33 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 50.000 de lei.

Poliţiştii au acționat miercuri pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 28 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 15 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.