Numărul deceselor provocate de agresorul din Spitalul Săpoca a crescut la șase

Numărul deceselor în cazul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca se ridică la șase, după ce o pacientă în vârstă de 79 de ani a murit, luni dimineaţă, la Spitalul Universitar Bucureşti. Pacienta suferise o intervenție chirurgicală complexă.

Pe toată perioada tratamentului, aceasta a fost în stare gravă, intubată, instabilă hemodinamic, ventilată mecanic, informează Ministerul Sănătății.

La Spitalul Universitar din București mai este internată o pacientă de la Săpoca, însă se află în stare stabilă.

Alți pacienți răniți sunt internați la Spitalul Sf. Pantelimona, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar și la Spitalul Floreasca. Cel de la Floreasca este în stare gravă.

”Cu toate că sedarea a fost oprită, coma nu s-a superficializat. Prezintă pusee severe de hipertensiune arterială și stări febrile. Prin lipsa de progres clinic, șansele pacientului scad progresiv”, informează Ministerul Sănătății.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitatea Săgeata, județul Buzău, a atacat cu un stativ 13 pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Șase dintre aceștia au murit. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliție care se afla în zonă.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI