luni, 26 februarie, 2024

Număr record de focare de pestă porcină africană în județul Buzău

Număr record de focare de pestă porcină africană în județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Autoritățile sanitar-veterinare din Buzău sunt alertă, din cauza numărului în continuă creștere a focarelor active de pestă porcină africană.

La începutul săptămânii, în județ, erau active nu mai puțin de 24 de focare de pestă, un record pentru ultimii doi ani.

Din acest motiv, conducerea Prefecturii Buzău a convocat toți primarii din județ la o ședință, online, la care au participat și reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Buzău.

Responsabilii Direcției Sanitar-Veterinare Buzău spun că, atât focarele, cât și suspiciunile legate de pesta porcină africană au apărut mai ales în localitățile din zona de câmpie a județului.

Autoritățile sanitar-veterinare sunt de părere că neglijența gospodarilor constituie principalul factor de răspândire a virusului pestei porcine. Cei mai mulți crescători de porci nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Buzău speră însă ca odată cu venirea toamnei, să scadă semnificativ numărul infectărilor cu pestă porcină africană.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.