sâmbătă, 15 iunie, 2024

”Nu este ușor pentru noi să vă vedem cum intrați sub locomotivă”, mesaj postat dintr-un tren care a ucis un om, în Buzău

”Nu este ușor pentru noi să vă vedem cum intrați sub locomotivă”, mesaj postat dintr-un tren care a ucis un om, în Buzău

Facebook
Twitter
Email

Mecanicii de locomotivă se pot mândri cu una dintre cele mai frumoase meserii. Implică însă multe riscuri, cum ar fi accidentele feroviare, în care uneori își pierd viața sau, în cele mai ușoare cazuri, au parte de scene impresionante.

Luni seară, un bărbat de 43 de ani, din Reșița, a fost lovit de locomotiva unui tren InterCity care plecase din Gara Buzău cu destinația Suceava. S-a întâmplat la ora 20.30, în spatele spitalului CFR Buzău, pe un culoar prin care localnicii traversează calea ferată spre cartierul Mihai Viteazul.

Impactul a fost atât de puternic, încât victima accidentului feroviar a fost spulberată. Asta, chiar dacă garnitura abia fusese pusă în mișcare de pe peronul unde staționase. Zeci de minute le-a luat anchetatorilor să cerceteze împrejurările evenimentului, dat fiind dezastrul de la fața locului.

O sacoșă cu bunuri personale, pe care victima o ținea în mână atunci când traversa calea ferată, a rămas agățată pe tamponul locomotivei. Este una dintre imaginile care multă vreme îl vor urmări pe tânărul care manevra garnitura de tren, mașinărie a cărei oprire bruscă se face pe distanță foarte mare de frânare.

Buzoianul Florin Ichim este mecanicul trenului IC 551 care a lovit mortal o persoană, în apropierea stației CFR Buzău. Surse din anchetă spun că victima, un tânăr care locuia cu chirie în cartierul Mihai Viteazul, avea 43 de ani și venise din Reșița ca să muncească la o fabrică de polistiren din Buzău. Se întorcea acasă, de la serviciu, când s-a întâmplat nenorocirea.

„Am dat semnale, știind că urmează un pasaj pe unde trec cei din cartierul Mihai Viteazul, dar nu m-a auzit, fiind chiar lângă trenul de marfă ce abia intra în Buzău. Aștepta pe linia mea să treacă acel tren de marfă”, ne-a declarat Florin Ichim.

După aproape o oră de staționare, atât cât a durat ancheta polițiștilor de la Transporturi Feroviare, trenul InterCity București – Suceava Nord a reluat cursa, cu un alt mecanic la conducerea locomotivei. Florin Ichim ne-a declarat că, luni seară, a fost înlocuit în serviciu deoarece, la reluarea cursei, se afla încă în stare de șoc.

„Trag un semnal de atenție tuturor că trenul nu iartă pe nimeni și vă rog ca de fiecare dată ori ca pieton ori ca și conducător auto să vă asigurați de zece ori înainte de a traversa, pentru că viața este doar una! Lăsați telefoanele, căștile și asigurați-vă când traversați calea ferată pentru că este viața dumneavoastră înainte de orice! Este regretabil și nu este ușor pentru noi să vă vedem cum dintr-o neatenție intrați sub locomotivă!”, a scris Florin Ichim pe Facebook.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.