sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Noul subprogram național de sănătate pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist

Noul subprogram național de sănătate pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist

Facebook
Twitter
Email

De la 1 octombrie, persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist vor beneficia de un nou pachet de servicii medicale finanțate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, noul subprogram va fi derulat în cadrul Programului Național de Sănătate Mintală și va oferi acces la servicii de psihoterapie, consiliere psihologică clinică și intervenție de psihopedagogie specială-logopedie.

Subprogramul are ca scop finanțarea cheltuielilor necesare pentru servicii medicale conexe persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist.

COMUNICAT – Un nou subprogram național de sănătate pentru pacienții cu tulburări din spectrul autist

Durata ședințelor va fi de 50 de minute, iar numărul maxim de ședințe pe lună va varia între 40 și 44, în funcție de zilele lucrătoare. Pentru fiecare ședință, CNAS va deconta 135 lei. Se estimează că aproximativ 15.000 de copii și adulți vor beneficia de acest nou subprogram.

Potrivit comunicatului CNAS, elaborarea cadrului normativ s-a bazat pe dialogul cu asociațiile de pacienți și reprezentanții acestora.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Andrei Baciu, a declarat că acesta este un pas important în construirea unui sistem de sănătate modern și centrat pe nevoile reale ale asiguraților.

 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.