Noul comandant al Diviziei 2 ”Getica”, instalat vineri: ”o provocare în cariera mea și o etapă extrem de necesară în devenirea fiecărui ofițer

????????????????????????????????????

Generalul-maior Gheorghiță Vlad a predat comanda Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalului-maior Dragoș-Dumitru Iacob. Noul comandant a declarat că este conștient de misiunea importantă pe care a primit-o vineri.

Ceremonia prilejuită de predarea – primirea comenzii armatei de la Buzău a avut loc vineri. Generalul-maior Gheorghiță Vlad a predat comanda Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalului-maior Dragoș-Dumitru Iacob.

”Sunt constient de responsabilitatea pe care o am, știu că nu pot avea o activitate prolifică la comanda Diviziei fără sprijinul și implicarea colaboratorilor și oamenilor cu care vom lucra, atât în comandament, aici la Buzău, cât și în marile unități și în unitățile subordonate. Sunt foarte onorat; pentru mine ca ofițer e o etapă extrem de importantă în cariera mea și faptul că am sansa să comand Divizia 2 reprezintă o provocare în cariera mea și o etapă extrem de necesară în devenirea fiecărui ofițer”, a declarat noul comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica.

Comandantul are deja stabilită și prima misiune. ”Prima misiune va fi să stau de vorbă cu oamenii mei. Evident, ne cunoaștem, am mai lucrat împreună, dar acum fiind comandantul domniilor lor intrăm într-o nouă etapă”, a declarat noul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a preluat, începând cu data de 21 februarie 2020, comanda Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Anterior, el a deținut timp de 2 ani funcția de șef al Direcţiei Instrucţie şi Doctrină la Statul Major al Apărării.

De-a lungul carierei sale, generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a mai ocupat diferite funcţii în unităţi din cadrul forțelor terestre, astfel: comandant pluton tancuri, comandant companie tancuri, ofiţer de stat major brigadă tancuri, ofiţer de stat major divizie infanterie, comandant batalion tancuri, şef secţie Instrucţie divizie de infanterie, locţiitor şef Instrucţie şi doctrină la Statul Major al Forțelor Terestre, comandant brigadă infanterie mecanizată.

Generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob este născut la data de 23 iunie 1972, în localitatea Paşcani, judeţul Iaşi şi este absolvent al Liceului militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, în anul 1990. A continuat studiile militare de ofiţeri ale Institutului Militar de Tancuri, Piteşti, în perioada 1990-1993, arma tancuri, fiind şef de promoţie.

În paralel cu îndeplinirea atribuţiilor funcţiilor pe care a fost încadrat după absolvire, a parcurs diferite forme de pregătire (cursuri de carieră şi de specializare în ţară şi străinătate) corespunzătoare treptelor ierarhiei militare ca ofiţer de tancuri şi ofiţer de stat major la diferite eșaloane militare.

În anul 2006 a absolvit cursurile interarme ale Facultăţii de comandă şi stat major ca şef de promoţie, în anul 2011, cursul postuniversitar de conducere, forțe terestre, ambele din cadrul Universității Naționale de Apărare, iar în anul 2012 – cursurile Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Londra. Are un master în domeniul securității și strategiei internaționale, obținut în anul 2012, și doctoratul în științe și informații militare, obținut în 2014.

Noul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” a executat două misiuni în teatrul de operații din Afganistan și, de-a lungul carierei, a primit mai multe distincții și titluri de onoare, printre care Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema Onoarea Armatei României și Medalia NATO 5.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI