Noul Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, alături de olimpicii la Religie

Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, s-a întâlnit ,vineri, la Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul“ din Buzău, cu elevii care vor reprezenta judeţul Buzău la Olimpiada de Religie, faza naţională, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. 

Tinerii au fost însoţiţi de profesorii coordonatori care i-au pregătit pentru a ajunge în etapa finală a acestui concurs şcolar.

Înaltpreasfinţitul Ciprian a spus elevilor că ei pot da cea mai frumoasă şi credibilă mărturie despre rolul şi rostul orei de Religie în cadrul sistemului de învăţământ public românesc. În continuare, Ierarhul a vorbit despre importanţa înţelegerii Creştinismului ca mod de viaţă şi, drept urmare, studierea Religiei în şcolile de stat nu se face doar pe o bază teoretică şi informativă, ci urmăreşte formarea de caractere creştine, precum şi trăirea valorilor nemuritoare ale credinţei şi Bisericii Ortodoxe strămoşeşti.

În acest sens, Înaltpreasfinţia Sa i-a îndemnat pe cei prezenţi – profesori şi elevi – să transpună în viaţa de zi cu zi învăţăturile predate sau însuşite la clasă, spre a fi modele de urmat celor din societate.

La sfârşitul întâlnirii, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Ciprian a dăruit elevilor iconiţe şi cărţi de rugăciune, dorindu-le ca Dumnezeu să-i binecuvânteze cu reuşite frumoase la Olimpiada de Religie de la Cluj Napoca.

Fii Reporter