joi, 13 iunie, 2024

Nouă politisti buzoieni au renuntat la arme și uniformă pentru a trece la cratiță. Iată motivul

Nouă politisti buzoieni au renuntat la arme și uniformă pentru a trece la cratiță. Iată motivul

Facebook
Twitter
Email

Şi-au pus uniformele în cui şi preţ de câteva ore au uitat de cătușe, pistoale, investigaţii criminale sau acţiuni speciale. Vorbim despre nouă polițiști buzoieni, pasionați de gătit, care au fost provocați de un restaurant din oraș să demonstreze ce au în comun şorţul de bucătărie, boneta de bucătar și uniforma cu epoleţi. Peștele a fost preparatul vedetă al ineditului concurs culinar.

Politistii buzoieni au renuntat la arme și uniformă si au trecut la cratiță. În preajma Zilei Poliției Române, oamenii legii și-au demonstrat măiestria în bucătarie, în cadrul unui concurs culinar, în genul Master Chef.

Sorin Băjan, polițist cu multă experiență, obişnuit să ia amprente, să meargă pe urma infractorilor şi să-i încătușeze. A schimbat uniforma cu șorțul într-o clipă, nerăbdător să-și demonstreze priceperea în gătitul peștelui la cuptor.

„Secretul este la început. Se stoarce zeamă de lămâie în burta peștelui, în interior, ca să rămână tare până la sfârșit”, spune Sorin Băjan, polițist de la Ordine Publică.

Domnul Sorin s-a simțit în bucătărie ca peștele… în apă. Trei feluri de mâncare a preparat în același timp, ajutat de ceilalți doi colegi de la Ordine Publică. Alte două echipe a câte trei polițiști s-au luat la întrecere cu domnul Sorin și ajutoarele sale.

Echipaţi toți cu şorţuri de bucătărie, bonete, cuţite şi alte ustensile, cei nouă polițiști au avut de gătit un meniu de prânz, din care nu avea cum să lipsească ciorba.

„Preparăm o ciorbiță de legume, simplă, de post. Are legume, morcovi, țelină, dovlecel și multă pasiune. Gătesc de plăcere pentru fiul și soțul meu”, ne spune Elena Smărăndescu, de la Poliția Râmnicu Sărat

Cât au stat la cratiță, polițiștii au fost ajutați de profesioniști. Gili Dobre, bucătarul șef al restaurantului care a găzduit competiția, a fost impresionată de colegii săi de ocazie și crede că unii dintre polițiștii pe care i-a cunoscut ar putea face față cu brio într-o bucătărie de restaurant.

Cele trei echipe au reușit să termine preparatele după aproximativ două ore și jumătate, după care au fost prezentate și degustate de un juriu. Mâncarea gătită de polițiști a fost donată azilului de bătrâni de la Câmpeni, adminstrat de Fundația „Sfântul Sava”.

Toate ingredientele din care s-a gătit au fost achiziţionate prin contribuţia polițiștilor buzoieni. De asemenea, spaţiul a fost pus la dispoziţie de un cunoscut restaurant de pe Bulevardul Gării.

Concurenții au reprezentat Serviciul de Ordine Publică de la Poliția Municipiului Buzău, Poliția municipală Râmnicu Sărat și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Buzău. Concursul culinar de Zilei Poliței Române a fost câștigat anul acesta de „bucătarii” din Cadrul Poliției Municipiului Buzău.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.