miercuri, 19 iunie, 2024

Nou pas în demersul de reabilitare a șoselei către Vulcanii Noroioși

Nou pas în demersul de reabilitare a șoselei către Vulcanii Noroioși

Facebook
Twitter
Email

Proiectul de modernizare a drumului de acces spre obiectivul turistic Vulcanii Noroioși a intrat în faza de licitație. În caz că nu vor exista contestații, conducerea Consiliului Județean Buzău speră ca lucrările de modernizare a acestui drum să demareze cât mai curând posibil. Proiectul este unul dintre cele mai scumpe din istoria județului, zona fiind una cu alunecări de teren pe mai multe porțiuni.

Așteptat de foarte mulți ani, atât de către localnici dar și de către turiști, proiectul refacerii drumului care leagă DN10 Buzău – Brașov de Rezervația Vulcanii Noroioși a ajuns într-o nouă fază, cea a licitației pentru desemnarea firmei, sau asocierii de firme, care se va ocupa de proiectarea și execuția lucrării.

”După cum știți, am semnat finanțarea pentru acel drum. Se va ajunge până la Vulcanii Noroioşi. E o lucrare complexă, care necesită foarte multe investiții. Numai cota de cofinanțare a Consiliului Județean pe acel drum este de 30 de milioane de euro”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Dacă nu vor exista contestații, lucrările de modernizare a drumului județean Sătuc – Policiori – Vulcanii Noroioșiar putea demara, în cel mai optimist scenariu, în primăvara anului viitor. Potrivit conducerii Consiliului Județean Buzău, lucrarea va fi una complexă, având în vedere relieful din această zonă a județului.

Proiectul de reabilitare a șoselei care leagă DN10 de Vulcanii Noroioși are o valoare totală estimată de aproximativ 287 milioane de lei, fiind unul dintre cele mai scumpe din istoria județului. Tronsonul, lung de 14,5 kilometri, va fi modernizat, în cea mai mare parte, cu bani alocați de Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.