miercuri, 22 mai, 2024

Nou centru Salvamont, în Carpații de Curbură. Inființarea lui, pe masa Departamentului pentru Situații de Urgență

Nou centru Salvamont, în Carpații de Curbură. Inființarea lui, pe masa Departamentului pentru Situații de Urgență

Facebook
Twitter
Email

Județul Buzău va avea un centru Salvamont. Demersul a fost inițiat de reprezentanții Jandarmeriei Buzău după ce, în ultima vreme, a crescut considerabil numărul turiștilor care ajung să exploreze zonele sălbatice din Munții Buzăului.

În prezent, misiunile de căutare și salvare sunt organizate de jandarmii montani, în ultima perioadă numărul intervențiilor fiind în creștere.

Ariile protejate Siriu și Penteleu sunt cele mai atractive pentru turiști. Dovadă este și faptul că jumătate din numărul intervențiilor pe care le-a avut anul trecut Jandarmeria Montană a fost în zona Bozioru-Fișici.

Deși în prezent nu există un top al destinațiilor frecventate cel mai mult de turiști, creșterea numărului de amatori de drumeții montane poate fi pus pe seama faptului că județul Buzău are zone sălbatice și peisaje de vis.

Planul privind înființarea serviciului Salvamont în județul Buzău se află, în prezent, în evaluarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură