Noi sensuri unice, în Buzău. Va fi înființată o nouă stradă chiar în centru

Noi reguli de circulaţie rutieră în municipiu au fost stabilite în şedinţa Comisiei pentru Siguranţa Rutieră. În principal, pe mai multe străzi din oraş va fi impus sensul unic. Noile măsuri vor fi puse în aplicare după ce vor fi obţinute toate avizele necesare de la Poliţia Rutieră.

Municipalitatea experimentează diferite soluţii pentru a fluidiza traficul rutier în Buzău. În şedinţa Comisiei pentru Siguranţa Rutieră de săptămâna trecută au fost stabilite mai multe străzi din oraş unde se va circula în sens unic. În “zona zero”, strada din spatele Baroului de Avocaţi va avea ieşire în bulevardul Unirii, lângă Catedrala Municipală.

Zona zero, punctul cel mai fierbinte al oraşului, este considerată a fi cea din vecinătatea Primăriei, a Tribunalului şi a băncilor comerciale. Este frecventată zilnic de foarte mulţi buzoieni care, de obicei, ajung aici cu automobilul. Pentru a încerca fluidizarea traficului, edilii vor amenaja o ieşire în Bulevardul Unirii a străzii din spatele Baroului de Avocaţi care, în prezent, este folosită ca parcare.

Sensul unic va fi impus cât de curând şi pe aleile de acces din bulevardul Nicolae Bălcescu, pe strada Victoriei, unde se află noua maternitate şi pe străzile Ciuculete, Petrescu şi Ciochinescu.

Fii Reporter