Nicoleta Radu, pianistă în devenire și vicecampioană națională la box

Nicoleta Elena Radu, pianista din Liceul de Arte Buzău care practică boxul, a obținut argintul la campionatul național feminin, de la Năvodari. În finală, pugilista de 17 ani a pierdut în fața unei sportive experimentate, componentă a lotului național.

Zilele trecute, pugilista Nicoleta Radu a concurat la tineret, categoria 54 de kilograme. Premiul obținut la competiția din Constanța i-a fost dedicat tatălui ei, în grija căruia a rămas după despărțirea părinților.

”Am câștigat semifinala din prima repriză, cu o fată din Ploiești, iar în finală am boxat cu o sportivă care face parte din lotul național”, ne-a precizat sportiva din Buzău.

Nicoleta a strâns până acum patru medalii la competiții naționale. A luat aurul la Cupa României 2020, medalii de bronz la Cupa României și campionatul național din 2020, iar zilele trecute a devenit vicecampioană națională, după gala de la Năvodari.

La 17 ani, Nicoleta Elena Radu îmbrățișează două pasiuni diametral opuse. Dimineața se antrenează la sala de box, iar după-amiază studiază pianul la Liceul de Arte ”Margareta Sterian”.

Cu aceleași mâini delicate care mângâie clapele pianului, Nicoleta lovește sacul de box și adversarii pe care-i întâlnește în ring. În sala de box, se antrenează alături de o campioană mondială, Steluța Duță, pe urmele căreia vrea să-i calce.

Fii Reporter