joi, 29 februarie, 2024

Nevestele mafioților care au împușcat un afacerist din Vrancea, prinse înainte să vândă arme militare VIDEO

Nevestele mafioților care au împușcat un afacerist din Vrancea, prinse înainte să vândă arme militare VIDEO

Facebook
Twitter
Email

Un întreg arsenal militar era cât pe ce să ajungă la comercializare, dacă polițiștii buzoieni nu interveneau la timp. Două femei din Vrancea se pregăteau să vândă mai multe pistoale și puști militare, pe care soții lor le îngropaseră după un atac mafiot soldat cu moartea unui afacerist din Vrancea.

În 2019, patru bărbați l-au atacat și l-au împuşcat mortal pe proprietarul unor case de schimb valutar din Focşani, după ce au plănuit aproape două luni atacul. Acum, soțiile a doi dintre atacatori voiau să vândă armele, pentru a face rost de bani.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au efectuat șapte percheziţii domiciliare, în județele Vrancea și Bacău, pa persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și trafic de produse sau substanțe toxice.

Activitatea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Buzău.

Operațiunea care a avut loc pe 24 aprilie a fost organizată de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiști de investigații criminale, de investigarea criminalității economice, de la ordine publică și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Din cercetări a reieșit că patru persoane, două femei, de 27 și 35 de ani, și doi bărbați, de 35 și 43 de ani, din Vrancea, ar fi deținut arme, muniții și substanțe toxice, pe care, în perioada martie-aprilie 2021, ar fi intenționat să le comercializeze.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, șapte arme letale deținute ilegal.

Vorbim de o armă automată militară, o carabină, două arme de vânătoare semiautomate, trei pistoale calibrul 9 mm, 1.000 de cartușe aferente, un recipient cu aproximativ 2 kg. de substanță ce pare a fi mercur, un pistol neletal deținut ilegal și două dispozitive de tip amortizor.

Față de cele două bănuite a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, bărbații fiind sub executarea unei pedepse privative de libertate. Ulterior, instanța a emis pe numele celor două femei mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Acestea sunt soțiile a doi dintre asasinii care, împreună cu alți doi complici, l-au împușcat în 2019 pe patronul unei case de schimb valutar din Focșani.

Coordonate din închisoare de soții lor, care voiau să facă rost de bani din vânzarea armelor pe care le aveau ascunse, femeile au încercat să le vândă. Cele mai multe arme erau îngropate în curtea locuinței din Bacău a mamei uneia dintre femei.

Cei doi bărbați, din Vrancea, sunt au ajuns la încchisoare după atacul mafiot asupra afaceristului focșănean

Cele două femei sunt Ionela, soția lui Gheorghe Vasile Văscăuţanu, zis „Gigi Englezu”, unul dintre cei care au coborât şi au tras două focuri de armă în afacerist, şi Luminița, soția lui Pompiliu Gabriel Iosif, despre care mai târziu s-a dovedit că a participat la atac.

Aceștia și încă doi complici l-au ucis în noaptea de 22 februarie 2019, pe Constantin Chiriţă, zis „Telu”, de 61 de ani, patronul unei case de schimb valutar din Focşani.

Maşina victimei a fost tamponată de un autoturism de teren din care s-au şi tras două focuri de armă şi ambele l-au nimerit pe patronul casei de schimb valutar. Un glonţ l-a atins în zona braţului, iar cel de-al doilea în zona inimii, provocându-i decesul.

În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de substanțe periculoase. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.