joi, 13 iunie, 2024

Muzeul Județean Buzău lansează un nou produs cultural pentru vizitatori

Muzeul Județean Buzău lansează un nou produs cultural pentru vizitatori

Facebook
Twitter
Email

Muzeul Județean Buzău lansează un nou produs cultural pentru vizitatorii colecțiilor de la sediul Muzeului de Arheologie, Istorie și Artă (sediul central, str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău).

Analizele din ultimii ani au arătat un trend ascendent al vizitelor în familie și în grupuri de prieteni. Din acest motiv, am conceput o serie de ghidaje tematice care să încurajează coeziunea de grup în scop educațional, aprofundând anumite subiecte legate de trecutul istoric al comunităților care s-au dezvoltat pe actualul teritoriu al județului Buzău. În cadrul ghidajului tematic vizitatorul va urmări nu doar firul cronologic și evenimențial general, ci va fi concentrat pe un singur subiect de urmărit, pentru ca la finalul prezentării să cunoască aspecte și detalii în amănunt.
Seria ghidajelor tematice debutează cu patru teme susținute de colegii noștri Denisa Prahoveanu – educator muzeal și Daniel Drâmbu – muzeograf, în cadrul Muzeului Județean Buzău, după următorul program, în intervalele orare 11:00 – 12:00 și 14:00 – 15:00:

● „Credințe și ritualuri în preistorie” – 8 iunie, 3 august, 28 septembrie, 23 noiembrie;
● „Buzăul, de la târg medieval la municipiu” – 9 iunie, 4 august, 29 septembrie, 24 noiembrie;
● „Bijuteriile între a avea și a fi ” – 11 mai, 31 august, 26 octombrie, 21 decembrie;
● „Timpul trece, Buzăul rămâne” – 12 mai, 1 septembrie, 27 octombrie, 22 decembrie.
Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Înscrierile se fac la nr. de telefon: 0772 255 131, de luni până vineri, între orele 08.00 – 14.00.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.