Municipiul Buzău intră în scenariul galben, după ce rata de infectare cu coronavirus a crescut rapid

În ultimele 14 zile, s-au înregistrat 211 confirmări cu SARS-CoV-2, ceea ce face ca municipiul să aibă o incidență de 1.62 la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni pentru a lua noi măsuri de luptă împotriva noului coronavirus.

Restaurantele şi celelalte localuri de alimentaţie publică, teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole, precum şi cazinourile şi sălile de jocuri de noroc mai pot funcţiona la interior, doar în limita a 30% din capacitate, după ce în în ultimele săptămâni au putut primi clienţi şi spectatori pe 50% din capacitatea totală.

Rămân valabile restricţiile impuse la nivel naţional, cum ar fi închiderea magazinelor la ora 21.00, restricţiile de circulaţie după ora 22.00, masca obligatorie în spaţii deschise şi închise.

Școlile din municipiul Buzău funcționează deja după scenariul galben, care se aplică în cazul unităților de învățământ atunci când incidența trece de unu la mia de locuitori. În județul Buzău, două localități sunt, marți, în scenariul roșu: Amaru, unde e și cea mai mare rată de incidență 3.13 la mia de locuitori, și Bozioru, 3.09.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau