miercuri, 21 februarie, 2024

Motivul revoltei însoțitorilor persoanelor cu handicap din Buzău față de conducerea TransBus

Motivul revoltei însoțitorilor persoanelor cu handicap din Buzău față de conducerea TransBus

Facebook
Twitter
Email

Mai mulţi părinţi care au copii cu dizabilităţi susţin că sunt puşi pe drumuri de conducerea TransBus pentru a cere lunar abonamente gratuite, chiar dacă ei au legitimaţii speciale ce le conferă acest drept. Şefii societății TransBus spun că noile modalităţi de acordare a gratuităţii fac parte dintr-un protocol cu Direcţia de Asistenţă Socială, pentru a avea o evidență exactă a celor care beneficiază de transport gratuit.

Însoţitorii şi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap reclamă că li se cere depunerea lunară a unor documente pe baza cărora să fie eliberate abonamente gratuite. Susțin însă că, potrivit legii, persoanele cu handicap şi asistenţii personali ori însoţitorii lor au legitimaţii speciale, eliberate de D.G.A.S.P.C., legitimaţii cu care pot circula gratuit în orice colţ al ţării.

La Buzău, noile reguli impuse de TransBus au stârnit revoltă printre părinţii care au copii cu handicap. Nu puțini sunt însoțitorii unor copii cu deficienţe care spun că sunt nevoiți să facă mai multe drumuri, pentru a intra în posesia noilor abonamente. Mai supărător este că noile abonamente au valabilitate doar o lună, astfel că beneficiarii trebuie să meargă din nou la un punct de lucru al TransBus.

Directorul TransBus susţine că abonamentele gratuite sunt eliberate potrivit unei convenţii cu Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Buzău, pentru a se deconta transportul gratuit în baza unui număr exact de beneficiari.

Potrivit legii, „legitimaţia pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă este valabilă pe întregul teritoriu al ţării, fiind recunoscută de toate regiile de transport local, şi este eliberată de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene.”

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.