miercuri, 12 iunie, 2024

Cum țepuiesc buzoienii restaurantele. Păr, unghii sau insecte, puse în mâncare la finalul ospățului

Cum țepuiesc buzoienii restaurantele. Păr, unghii sau insecte, puse în mâncare la finalul ospățului

Facebook
Twitter
Email

O nouă categorie de clienți frecventează restaurantele, este constatatea autorităților de control. Merg într-un local de alimentație publică, mănâncă o parte din ce au comandat și apoi pun în farfurie unghii, păr sau muște pentru a avea motive să facă reclamații. O spun reprezentanții Protecției Consumatorilor din Buzău.

În municipiul Buzău există cetățeni care şi-au făcut un prost obicei din a mânca din restaurante gratuit, recurgând până să termine consumația să strecoare diverse obiecte în produsele comandate pentru ca ulterior să reclame la instituţiile competente. Cele mai multe dintre apeluri ajung în evidența Protecției Consumatorilor Buzău.

Cornelia Galer, comisar şef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Buzău, a spus că instituția pe care o condce primește multe reclamaţii legate de prezența în mâncarea servită la restaurant a unor corpuri străine. Unele sunt confirmate, însă altele se dovedesc a veni de la persoane care folosesc acest instrument pentru a beneficia gratuit de o masă.

„De regulă se dovedesc întemeiate aceste reclamaţii. Sunt şi unele neîntemeiate. Ca să înţelegem aşa cam ce se întâmplă în piaţă, s-a format deja o clasă de consumatori care trăiesc neplătind”, a declarat Cornelia Galer.

Practica a fost anunțată, joi, în cadrul Colegiului Prefectural când Cornelia Galer, comisar şef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Buzău, a detaliat modul de operare al acestor persoane care au obiceiul de a compromite mâncarea.

„Asta am constatat-o noi pe parcursul ultimilor ani de cercetări a reclamaţiilor, adică de regulă sunt persoane tinere care au asupra lor pliculeţe cu fir de păr, unghie, muscă, vierme sau mai ştiu eu ce, se duc în restaurante sau pe terase, comandă, mănâncă jumătate sau trei sferturi, pun acolo din pliculeţ ce trebuie, fac poză, fac reclamaţie”, a mai precizat Cornelia Galer.

Potrivit comisarului șef, astfel de practici au fost întâlnite în mai multe restaurante din Buzău, însă este vorba despre cele care au terase și sunt frecventate mai des de tineri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.