luni, 15 iulie, 2024

Motivul pentru care un copil a fost declarat „cetățean de onoare” al municipiului Buzău

Motivul pentru care un copil a fost declarat „cetățean de onoare” al municipiului Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un moment unic în istoria orașului Buzău, probabil și la nivel național, cred autoritățile, a avut loc joi dimineață, în Consiliul Local al Municipiului Buzău. Titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Buzău” i-a fost acordat unui copil.

Un elev de 17 ani, clasa a-XII-a la Colegiul Național ,,B. P. Hasdeu”, a devenit cel mai tânăr cetățean de onoare din istoria orașului Buzău. Este vorba despre David Andrei Vlad, elev care, în 2023, a reușit rezultate cu adevărat impresionante la olimpiade internaționale.

Cel mai tânăr cetățean de onoare al Buzăului a fost invitat de către edilul șef al municipiului Buzău, Constantin Toma, să li se adreseze aleșilor locali chiar de pe scaunul de primar.

„Primind acest titlu, consider că este de datoria mea să fiu un model cel puțin pentru cei din generația mea și cei din generațiile viitoare. Vă asigur că, indiferent unde mă va purta viața, voi face tot ce îmi stă în putință să duc cu mândrie numele orașului meu natal și al României. Peste ani, când voi avea experiență de viață și pregătire academică, o să mă întoc să dau înapoi orașului cel puțin o parte din ce mi-a oferit el mie”, a spus David Vlad Andrei, elev al Colegiului Național „B.P. Hasdeu”.

La festivitatea de conferire a titlului acordat lui David Andrei a ținut să fie prezentă și profesoarea Virginia Mîndruță-Tănăsescu, directoarea Colegiului Național ,,B. P. Hasdeu”, cea care a evidențiat rezultatele uimitoare obținute în ultimele luni de către elevul buzoian.

De altfel, la începutul anului școlar, adolescentul a primit titlul de „hasdeian de onoare”, distincție oferită în premieră unui elev al liceului.

Elevul David Andrei Vlad a obţinut, în această vară,  două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului, dar și medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Biologie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.