marți, 16 aprilie, 2024

Moldovenii din trupa ”Alternosfera” cântă sâmbătă în Cafeneaua Artiștilor

Moldovenii din trupa ”Alternosfera” cântă sâmbătă în Cafeneaua Artiștilor

Facebook
Twitter
Email

Turneul de promovare al albumului „Epizodia”, pe care Alternosfera, trupa de rock din Republica Moldova l-a început la jumătatea acestei luni, continuă cu un concert la Buzău. Evenimentul găzduit de Cafeneaua Artiștilor este programat sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 21.00.  Albumul ”Epizodia” face parte din tripticul conceptual al formației Alternosfera, numit chiar Epizodia. Prima parte a acestui triptic – „Virgula”, a fost lansată în luna octombrie a anului trecut. Dacă „Virgula” reprezintă miezul tripticului, atunci „Epizodia” este întregul din irațional. Cel de-al treilea album va fi lansat până la sfârșitul anului.

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formația și-a schimbat componența, având în prezent numai doi dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan și Marin Nicoară. În primii ani formația își caută tematica și stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experiența și înregistrează primele demo-uri.

Primul album – „Orașul 511” a fost lansat în mai 2005 și include piesa “Wamintirile”, single ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România. În 2007, Alternosfera lansează „Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică” iar în 2008 lansează EP-ul „Flori din groapa Marianelor”.

În 2012, Alternosfera lansează albumul „Virgula”. „Aruncă-mi”, „Doua Eve”, „Muta”, au fost piese difuzate în heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare în România al acestui album s-a încheiat printr-un concert-eveniment la București, în Turbohalle, unde Alternosfera a cântat în fața a peste 2 000 de fani.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.