vineri, 19 aprilie, 2024

Mobilizare în PLUS Buzău pentru susținerea liderului demisionar, Mihai Moraru

Mobilizare în PLUS Buzău pentru susținerea liderului demisionar, Mihai Moraru

Facebook
Twitter
Email

Filiala locală a PLUS Buzău se află în plină efervescență, după ce liderul formațiunii și-a anunțat demisia din funcția de conducere, în urma divergențelor avute cu șefii de la centru. Peste o sută de membri au anunțat că nu sunt de acord cu plecarea lui Mihai Moraru din fruntea PLUS Buzău, ei întocmind și o listă cu semnături de susținere.

Scandalul revocării lui Mihai Moraru de la șefia Prefecturii Buzău a luat amploare în ultimele zile.

Surse interne din PLUS Buzău au precizat că mai mulți membri au întocmit deja o listă de semnături pentru sustinerea candidaturii la functia de prefect a lui Mihai Moraru.

„Considerăm un abuz faptul ca Mihai Moraru este invalidat pentru faptele comise de fratele lui. În nici 24 de ore, petiția noastră a fost semnată de aproximativ 110 membri”, precizează surse din cadrul formațiunii politice.

Liderul PLUS Buzău se află în război deschis cu liderii de la centru, el anunțând, miercuri, că renunță și la candidatură, dar și la funcția de președinte al filialei locale, pentru deblocarea situației create.

Postul de prefect al judeţului Buzău urmează să revină PLUS Buzău, însă nici acum conducerea de la centru nu a reușit să finalizeze selecția unui candidat.

Deși Mihai Moraru era dat ca sigur viitorul prefect de Buzău, desemnat de formațiinea PLUS, conducerea centrală a cerut zilele trecute nominalizarea unui alt candidat.

Varianta oficială privind revocarea delegării lui Mihai Moraru ar avea legătură cu scorul obținut de contracandidatul înscris în cursa internă pentru șefia Prefecturii.

Acesta ar fi obținut același număr de voturi ca liderul PLUS, rezultatul fiind neconcludent, de 5 la 5.

Însă, motivul real pentru care s-ar fi respins nominalizarea la funcția de prefect a lui Mihai Moraru ar avea legătură cu o condamnare penală a fratelui său, din anul 1996, pe timpul când liderul PLUS Buzău avea doar 14 ani.

Din acestă cauză, Moraru acuză acum o ipocrizie fățișă a liderilor de la centru, jocuri de culise dar și o dublă măsură în judecarea candidaturii sale.

El îi arată cu degetul inclusiv pe partenerii de la USR Buzău, care sunt acuzați de practicarea unor jocuri meschine, menite să-i strice reputația și să-i blocheze accesul la funcția negociată.

Moraru susține în fața celor care nu-l doresc într-o funcție de conducere că se comite un abuz, el neavând nicio legătură cu faptele comise de rudele sale în urmă cu 25 de ani.

„Din momentul în care s-a depus lista cu candidaturi la Biroul Naţional, a început o campanie de denigrare la adresa mea pornită chiar de la Biroul Judeţean al USR care a trimis de 20-30 de ori un memoriu către toţi colegii mei din partid prin care eram asociat cu un caz care nu-mi aparţine, a aparţinut fratelui meu acum 26 de ani. M-a deranjat foarte mult faptul că nu poţi face un parteneriat cu un partid care aşa procedează. Eu nu am participat cu nimic la acel caz al fratelui meu, eu fiind minor la acea dată. Şi această judecată nu pot s-o accept”, a precizat Mihai Răzvan Moraru pentru presa locală.

Mihai Moraru a mai postat și alte masaje pe pagina sa de Facebook în care explică cum partenerii de la USR Buzău luptă pentru înlăturarea sa, iar această luptă se dă încă din timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

„BJ USR Buzău a transmis către BN PLUS acelaşi memoriu, în care se cere excluderea mea din PLUS şi respingerea candidaturii pentru prefectură. De ce? Pentru că acum 25 de ani, fratele meu a avut un dosar penal. După ce au văzut că am răspuns public la orice întrebare, că nu am scheleti în dulap, liderii USR Buzău au mărit miza şi au transmis un articol de presă – fabricat tot de ei în campania pentru alegerile parlamentare. Pentru că aşa am lucrat în acea campanie – BJ USR făcea anticampanie candidaţilor PLUS”, a mai spus Mihai Răzvan Moraru pe Facebook.

Liderul PLUS Buzău a mai spus că divergențele cu aliații de la USR provin de la faptul că PLUS Buzău a anunţat că se va opune politizării atribuirii funcţiilor publice.

„Cum s-a ajuns aici? De luni bune PLUS Buzău se opune politizării serviciilor publice deconcentrate, traseismului şi persoanelor cu probleme de integritate aduse în USR, începând cu Cătălin Avramescu – susţinător al lui Dragnea în 2017-2018 şi terminând cu Domnul Vlase (Gheorghe Vlase, fost preşedinte PC Buzău, PUR Buzău şi preşedinte naţional al Restart Romania -n.r.). Am respectat principii si reguli. Iar asta a fost marea problemă. Că nu am dat liber la funcţii doar cu carnet de membru”, a mai adăugat pe Facebook preşedintele PLUS Buzău.

Reprezentanţii USR Buzău resping toate acuzațiile, precizând prin vocea liderului local, că toate frământările partenerilor de alianță, reprezintă doar o problemă internă a PLUS.

„Este strict decizia colegilor de la PLUS în ceea ce priveşte numirea prefectului. Înţelegerea este foarte clară: fiecare partid îşi numeşte după propriile reguli prefecţii şi subprefecţii. În prezent, la nivelul Alianţei USR-PLUS Buzău nu sunt tensiuni, pot spune că sunt diferenţe de opinie în ceea ce priveşte politica locală, doar mici diferenţe de viziune”, a declarat Irinel Cîrstea, Preşedintele USR Buzău.

În urma declaraţiilor lui Cîrstea, preşedintele PLUS, Mihai Răzvan Moraru, l-a contrazis pe colegul de alianţă şi a publicat pe pagina sa de Facebook prima pagină a memoriului transmis de către USR Buzău către organizaţia centrală a PLUS

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.