vineri, 29 martie, 2024

Misterul dispariției unui copil de 1 an și 4 luni, al unei familii de criminali

Misterul dispariției unui copil de 1 an și 4 luni, al unei familii de criminali

Facebook
Twitter
Email

Cazul uciderii de către o familie din Ziduri, județul Buzău, a unui cioban din Alba, de 38 de ani, al cărui cadavrul l-au ținut ascuns timp de șase ani, zguduia opinia publică. Pentru fapta lor, patru frați, doi bărbați și două femei, au fost condamnați. În 2014, unul dintre criminali a mărturisit că și-a ucis și un nepot de peste un an, însă nici până azi nu i-a fost găsit cadavrul.

În martie 2016, frații Muti, din comuna buzoiană Ziduri, care în 2008 au ucis un cioban originar din Alba și l-au îngropat pe câmp pentru a ascunde crima, au primit pedepse cumulate de 80 de ani.

Autorul principal a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav săvârșit cu premeditare și cu lipsirea de libertate a victimei. Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate cu apel.

Marian Muti a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav săvârșit cu premeditare și cu lipsirea de libertate a victimei. Fratele său, Victor Muti, a primit o condamnare de 20 de ani de închisoare, iar cele două surori, Veta Muti și Tudorița Ghenciu, câte 15 ani închisoare.

Toți aceștia au fost găsiți vinovați de omorârea lui Dorel Greuruș, de 38 de ani, cioban, din comuna Petrești, județul Alba, care trăia în concubinaj simultan cu cele două surori.

Din cercetările efectuate de procurori, a reieșit că, în cursul anului 2007, bărbatul, care muncea ca cioban la Ziduri, ar fi început o relație de concubinaj cu o femeie și cu sora acesteia, locuind la domiciliul lor din județul Buzău.

În luna martie a anului 2008, cei patru inculpați, frați, aflați în casa părinților lor din satul Heliade Rădulescu, comuna Ziduri, au aplicat victimei, în mod succesiv și repetat, lovituri cu pumnii și picioarele.

Pentru a ascunde fapta, inculpații au înfășurat cadavrul cu o pătură și cu o folie, după care l-au transportat cu căruța în afara satului Heliade Rădulescu, pe un câmp aflat în apropierea unei păduri, punându-l în adâncimea unei brazde de tractor peste care au aruncat pământ.

A doua zi, gândindu-se că victima putea fi ușor descoperită, din pricina faptului că în zona respectivă se efectuau lucrări agricole de primăvară cu utilaje, trei dintre frații Muti s-au deplasat cu căruţa la locul unde au îngropat cadavrul, l-au scos apoi s-au îndreptat către extravilanul satului Heliade Rădulescu, în zona cunoscută drept „Valea Colacului”.

Aici au săpat o groapă în care au pus cadavrul, apoi au acoperit-o cu pământ pe care l-au tasat cu picioarele.

După ce au revenit în sat, unde rămăsese Marian Muti, aceştia au avut o nouă discuţie în timpul căreia s-a ajuns la concluzia că locul în care a fost îngropată victima a doua oară ar putea da de bănuit datorită lipsei vegetaţiei de la suprafaţa gropii respective.

În acest context, frații Muti au găsit o altă soluţie, respectiv aceea de a acoperi locul unde fusese îngropată victima cu moloz, pe care l-au încărcat de la groapa de deşeuri a satului.

Fapta celor patru odioși nu a fost descoperită până în anul 2014, când Marian Muti, care a ascuns fapta timp de șase ani, cuprins de remușcări, s-a autodenunțat și a sesizat organele de poliție.

fratii-criminali-din-ziduri-au-fost-trimisi-in-judecata-au-omorat-un-cioban-pentru-ca-se-iubea-cu-doua-surori

În urma cercetării la faţa locului efectuată de către organele de poliţie, conform celor declarate de către făptaș, au fost descoperite mai multe fragmente osoase, precum şi bucăţi de material textil.

”Prin rechizitoriul din data de 30 ianuarie 2015 s-a dispus trimiterea în judecată a persoanelor la care faceți referire pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat în legătură cu o victimă și de lipsire de libertate în mod ilegal, în legătură cu o altă victimă”, spun reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a ajuns dosarul crimei din Ziduri.

Misterul dispariției unui copil de 1 an și patru luni

În timpul anchetei, Marian Muti a mărturisit că a omorât şi un copil al familiei sale, un nepot, în vârstă de un an și câteva luni, după ce l-a lovit cu capul de asfalt.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că din familia extinsă a fraților Muti dispăruse de câteva luni un copil, lipsa nefiind declarată de rude.

Dosarul este în atenția procurorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție. Nici până astăzi, criminaliştii nu au găsit cadavrul copilului, deşi au săpat pe câmpurile din zonă aproape o săptămână.

”Prin același rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei cu privire la infracțiunea prevăzută de art 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, victimă fiind un minor, în vârstă de aproximativ 1 an și 4 luni, constituidu-se dosar penal având autor necunoscut. Urmărirea penală nu a fost finalizată în cauză”, se arată în răspunsul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție oferit în august 2019 reporterului Adevărul.

Potrivit IPJ Buzău, copilul pe care l-ar fi ucis Marian Muti este singurul caz de dispariție a unui minor, aflat în evidențele poliției.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.