Misiuni ale jandarmilor buzoieni pe timpul weekend-ului prelungit

După perioada de restricții, iubitorii de drumeții pe munte se pot bucura de natură. De aceea, jandarmii le amintesc turiștilor că pericole încă există, în special pe anumite trasee montane.

Cei care doresc să își petreacă weekend-ul în zonele de munte ale județului trebuie să se informeze înainte de plecare cu privire la condițiile meteo și la starea traseului, respectiv dacă este marcat și deschis publicului.

”De asemenea, le reamintim tuturor de faptul că, pe fondul precipitatiilor din ultimele zile, parcurgerea unor trasee este îngreunată, sens în care recomandăm o evaluarea atentă a duratei deplasării, astfel încât să evite întârzierea pe munte, în zone împădurite, pe timpul nopții”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Nu în ultimul rând, este recomandat ca echipamentul sa fie adaptat în astfel de excursii și la prognozele meteo anunțate.

În aceste zile efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău vor intensifica misiunile de patrulare pe raza județului și vor veghea la ordinea și siguranța publică a buzoienilor care aleg să își petreacă aceste zile în natură.

Jandarmii vor patrula zilnic în sistem integrat cu I.P.J Buzău, iar echipele de jandarmi montani vor fi prezente în zonele de agrement și pe traseele turistice din județ pentru:

– prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială;
– depistărea, identificărea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte;
– monitorizărea şi descurajarea persoanelor cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică;
– intervenția pentru soluționarea unor apeluri prin SNUAU 112.

Fii Reporter