miercuri, 21 februarie, 2024

Misiune în Munții Buzăului, pentru salvarea unei turiste care a alunecat pe gheață

Misiune în Munții Buzăului, pentru salvarea unei turiste care a alunecat pe gheață

Facebook
Twitter
Email

Excursia unui grup format din șapte turiști gălățeni în Munții Siriului, județul Buzău, pe traseul Valea Neagră, a fost întreruptă de un accident. O femeie a alunecat pe gheață și s-a rănit la picior.

Incidentul a fost semnalat, sâmbătă, în jurul orelor 16.30, prin apeluri la 112, direcționate către dispeceratele Inspectoratului pentru Situații de Urgență și al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

În timp ce se deplasa pe un traseu turistic din munții Siriului, zona Valea Neagră, o turistă de 49 de ani, din Galți, a alunecat pe gheață, rănindu-se la picior, cu suspiciune de fractură.

La acea oră se afla în serviciu o patrulă de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Nehoiu, care a fost direcționat de urgență în zona indicată.

Patrula a plecat însoțită de voluntari din satul Siriu, care dețineau un autovehicul special pentru teren accidentat. Totodată, înspre zona indicată s-a deplasat și un echipaj al ISU.

Jandarmii montani au reușit să parcurgă traseul până la persoana accidentată într-un timp scurt și au făcut o primă evaluare a stării persoanei rănite.

Ei i-au aplicat atele la piciorul rănit, și au coborât persoana rănită în siguranță din zona unde s-a produs incidentul până la punctul în care a putut ajunge echipajul medical.

Persoana accidentată a fost transportată la Spitalul Județean Buzău pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.