Misiune dificilă, pentru aducerea unui copil cu gripă dintr-o localitate izolată

Lupta cu stihiile naturii este în plină desfaşurare la Buzău, după decretarea codului roşu de viscol şi ninsoare. Un copil de doi ani din localitatea Boldu se află în stare gravă după ce fost diagnosticat cu gripă iar salvatorii fac eforturi disperate să parcurgă cei 30 de kilometri până la spitalul din Râmnicu Sărat.

O ambulanță cu antemergător de la Secția de Drumuri Naționale a plecat din comuna Boldu însă drumul național DN 22 pare de netrecut din cauza viscolului care a redus vzibilitatea până aproape de zero.

Nimeni nu poate estima la această oră în căt timp va ajunge pacientul la spital.

Tot din cauza vântului puternic patru comune au rămas parțial fără curent iar Comitetul pentru Situații de Urgență a convocat de la ora 9 o şedință extraordinară din cauza condițiilor meteo extreme.

UPDATE Copilul diagnosticat cu gripă din comuna Boldu a ajuns la Spitalul din Râmnicu Sărat fiind acum în afara oricărui pericol.

Un alt caz similar afost semnalat în jurul orei 10 în localitatea Puieşti. Un copil tot de doi ani a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi transportat la Spitalul din Râmnicu Sărat cu suspiciune de gripă .

Fii Reporter