Răpirea unei fete de 14 ani, comandată de un tânăr care devenise obsedat de ea

Un comando din bărbați și femei s-a pus în slujba unui tânăr din Buzău, decis să răpească o fată pe care pusese ochii la o petrecere, pentru a o lua de nevastă. Copila de 14 ani a fost răpită de pe stradă și dusă cu mașina la Râmnicu Sărat, unde a fost ținută ascunsă timp de o zi.

Poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi, duminică dimineață, cu privire la faptul că o minoră din municipiul Buzău, în vârstă de 14 ani, a fost luată cu un autoturism, împotriva voinţei sale.
Răpirea fetei s-a produs pe o străduță din zona de case cuprinsă între Bulevardul Titulescu și Transilvaniei.

- Promo -

Au fost alertate imediat toate efectivele de investigaţii criminale, de ordine publică, de la Poliţia municipiului Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Sub coordonarea conducerii IPJ Buzău, au fost demarate de îndată toate măsurile specifice pentru depistarea în condiţii de siguranţă a minorei.

S-a realizat securizarea cu filtre rutiere a căilor de acces din zona Râmnicu Sărat, precum şi a principalelor artere de comunicare cu municipiul Buzău. De asemenea, au fost verificate toate unităţile de cazare pe zona vizată de căutări.

Din cercetări a reieșit că, în timp ce minora se deplasa către o unitate comercială din apropierea locuinţei, ar fi fost introdusă cu forţa într-un autoturism cu trei ocupanţi, şoferul deplasându-se ulterior într-o direcție necunoscută.

A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

În urma verificărilor și activităților specifice efectuate cu operativitate de polițiști, minora a fost găsită, iar persoanele implicate au fost depistate în municipiul Buzău, fiind conduse la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale.

Minora nu prezenta leziuni vizibile, fiind preluată de un echipaj medical în vederea evaluării de specialitate.

Faţă de șase persoane, patru bărbaţi şi două femei, buzoieni cu vârste cuprinse între 19 și 49 de ani, poliţiştii au dispus, pe bază de ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit unor surse, un tânăr de 19 ani și-a mobilizat câteva rude și prieteni pentru a-l ajuta să aducă acasă, cu forța, o copilă pe care pusese ochii la o petrece. Au trecut la acțiune, fără să fi avut vreo discuție prealabilă, cu ea sau cu părinții acesteia.

Au ascuns-o mai întâi într-un apartament din Râmnicu Sărat, după care s-au pus în mișcare spre Buzău, imediat ce au auzit că pe urmele lor se află importante forțe de poliție.

Persoanele reţinute urmează a fi prezentate parchetului cu propunerea de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive. Activitățile operative au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Fii Reporter