luni, 4 martie, 2024

Misiune a jandarmilor în ”Țara Luanei”, pe urmele unor turiști rătăciți. Aveau cu ei și un bebeluș

Misiune a jandarmilor în ”Țara Luanei”, pe urmele unor turiști rătăciți. Aveau cu ei și un bebeluș

Facebook
Twitter
Email

Excursia la Așezările Rupestre din Munții Buzăului, zonă numită și ”Țara Luanei” în legendele locului, s-a transformat într-un test de supraviețuire pentru câțiva turiști care aveau și un bebeluș cu ei. Două ore au rătăcit prin pădure, până au fost reperați de jandarmi.

Sâmbătă, la ora 17.45, o persoană a sunat la 112 pentru a anunța că, alături de alte trei persoane și un minor de 10 luni, a plecat în drumeție din localitatea Nucu spre localitatea Aluniș și au ajuns într-un punct unde nu reușesc să se mai orienteze pentru a se întoarce.

Imediat, a fost direcționată către zona indicată o patrulă de jandarmi din cadrul Postului Montan Nehoiu, iar în jurul orelor 20.00, persoanele au fost găsite, fiind conduse către locul unde aveau parcat mijlocul de transport.

Ziua de sâmbătă a fost una încărcată pentru jandarmii montani buzoieni.

Imediat după recuperarea persoanelor rătăcite, patrula montană s-a deplasat spre Penteleu, unde, tot prin apel 112 a fost semnalată prezența unui pui de urs în apropierea unui pensiuni.

Având în vedere probabilitatea ridicată ca ursoaica să fie în apropiere, jandarmii montani au desfășurat activități de prevenire, informând operatorii economici și turiștii să evite zona, care a fost monitorizată până când animalul s-a retras în pădure.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.