duminică, 14 iulie, 2024

Ministrul Turismului, în vizită la Buzău: ”Peisajele sunt excepţionale, dar infrastructura rutieră lasă de dorit”

Ministrul Turismului, în vizită la Buzău: ”Peisajele sunt excepţionale, dar infrastructura rutieră lasă de dorit”

Facebook
Twitter
Email

Prezent vineri în Buzău, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a făcut apel la autorităţile locale şi judeţene să asigure infrastructura rutieră în localităţile cu potenţial turistic şi să finanţeze cu prioritate drumurile cu destinaţie rutieră.

”Drumurile cu destinaţie turistică trebuie finanţate cu prioritate, peisajele sunt excepţionale, dar infrastructura rutieră lasă de dorit, este problema autorităţilor locale şi, după caz, a celor naţionale, şi nu a agenţilor privaţi”, a declarat Bogdan Trif în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în localitatea buzoiană Finţeşti.

Potrivit acestuia, ministerul de resort lucrează la remedierea acestor deficienţe. ”Tocmai prin includerea într-un circuit turistic, autorităţile locale pot să accese fonduri astfel încât drumurile care duc spre destinaţiile turistice să fie finanţate cu prioritate”, a mai declarat sursa citată.

Ministrul Turismului a dat exemplu şi crama Lacerta de la Finţeşti, comuna Năeni, care a reuşit să atragă în 2017 peste 10.000 de turişti dintre care peste 50% străini, în condiţiile unei infrastructuri rutiere precare.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a aflat vineri în localitatea buzoiană Finţeşti unde a susţinut o declaraţie de presă comună cu Directorul General al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, privind acordul comun de cooperare în domeniul turistic între cele două ţări.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.