vineri, 23 februarie, 2024

Ministrul Tudorel Toader a anunțat că penitenciarul de la Unguriu va avea o capacitate de o mie de locuri

Ministrul Tudorel Toader a anunțat că penitenciarul de la Unguriu va avea o capacitate de o mie de locuri

Facebook
Twitter
Email

Guvernul a aprobat, miercuri, memorandumul care prevede construcţia de două penitenciare, cu o capacitate de câte 1.000 de locuri, în judeţele Prahova şi Buzău, dar şi înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie Penitenciară şi Probaţiune, a anunţat, joi, ministrul Tudorel Toader.

„Guvernul României – 6.XII.2017. Memorandum – privind oportunitatea finanţării infrastructurii fizice a sistemului penitenciar, în vederea creării condiţiilor optime de detenţie la standarde europene. Memorandumul prevede:
1. Construcţia unui nou penitenciar, cu o capacitate de 1000 locuri, în loc. Berceni, judeţul Prahova,
2. Construcţia unui nou penitenciar, cu o capacitate de 1000 de locuri, în loc. Unguriu, judeţul Buzău”, a scris, joi, pe pagina sa de Facebook, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Pentru construirea penitenciarului de la Unguriu, din judetul Buzău, terenul pe care au funcţionat cele trei unităţi militare a trecut din administrarea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Justiţiei, printr-o hotărâre de Guvern adoptată în noiembrie. În locul celor trei unităţi militare va fi construit un penitenciar modern, care respectă toate cerinţele Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Închisoarea va avea un regim semideschis. Vestea că la Unguriu se va construi cel mai modern peniteciar din ţară l-a bucurat pe primarul comunei, care spune că se vor crea noi locuri de muncă şi vor veni sume mai mari de bani la bugetul local.

„Pentru comunitatea din Unguriu va fi excelent. Se vor crea locuri de muncă, încă de când va începe transformarea în penitenciar a fostelor unităţi militare, dar şi apoi, când va funcţiona ca penitenciar. În plus, sutele de angajaţi ai penitenciarului vor plăti impozite la Unguriu. Asta înseamnă bani în plus pentru proiecte de infrastructură în comună”, a declarat Ciprian Tirizică, primarul din Unguriu.

Patrimoniul celor trei foste unitati militare de la Unguriu, desfiinţate de Ministerul Apărării în urmă cu 15 ani, cuprinde circa 15 hectare de teren şi nu mai putin de 17 clădiri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.