joi, 22 februarie, 2024

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, vine să verifice șantierul de la podul Mărăcineni înainte să decidă închiderea lui

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, vine să verifice șantierul de la podul Mărăcineni înainte să decidă închiderea lui

Facebook
Twitter
Email

Se anunță luni de calvar pentru șoferii care vor să tranziteze podul de la Mărăcineni peste râul Buzău pentru a ajunge în Moldova sau Muntenia. Podul nou a intrat în reabilitare de miercuri pentru a prelua tot traficul în momentul când se va lucra intens la celălalt pod, metalic, care necesită lucrări ample de consolidare. Zilele următoare vor fi montate semafoare atât la cele două capete ale podului, cât și în zona mall-urilor, cu scopul fluidizării circulației.

Miercuri dimineață, au debutat lucrările de reabilitare a podului de la Mărăcineni, care face legătura între București și Moldova. Nu este vorba însă despre podul metalic, cel vizat de ample lucrări de consolidare, ci despre cel nou, care va fi pregătit pentru a prelua întreg traficul rutier.

Lucrările de reparaţii la rostul de dilataţie din dreptul pilei 3, la podul peste râul Buzău, astfel că pe sensul Buzău – Rm. Sărat circulaţia va fi restricţionată de la 2 benzi la o singură bandă.

„Lucrările vor dura între 4 şi 6 zile şi efectuarea lor este necesară înainte de începerea reparaţiilor la podul metalic, sensul Rm. Sărat-Buzău, pod ce va fi închis în totalitate traficului rutier. Zona lucrărilor va fi semnalizată corespunzător, iar şoferii aflaţi în tranzit trebuie să respecte indicaţiile agenţilor de poliţie prezenţi la faţa locului”, a declarat Carmen Ichim, prefectul județului Buzău.

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a atras din nou atenția asupra situației grave de pe DN 10 care leagă Buzăul de Brașov. El a adăugat că este imperios necesar să fie demarate cât mai curând lucrări de reabilitarea șoselei naționale ca urmare a reactivării alunecărilor de teren din mai multe puncte ale drumului.

”Ați văzut că oricum sunt probleme de fluență a circulației în zilele aglomerate. E bine totuși că s-a luat decizia reabilitării și cerem scuze, chiar dacă nu suntem implicați, cetățenilor pentru disconfortul creat dar era o lucrare necesară. De asta am chemat aici și Ministerul Transporturilor și C.N.A.I.R. și sunt convins că reprezentanții conducerii companiei și ai ministerului vor face o deplasare la Buzău într-o perioada destul de scurtă. Noi ne vom deplasa în teren alături de ei și vom participa la studiile necesare”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Pentru a se pune la punct ultimele detalii legate de demararea lucrărilor la podul metalic de la Mărăcineni, la Buzău este așteptată o delegație din care vor face parte membri de vârf ai Ministerului Transporturilor și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Invitațiile către București au fost trimise de prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, care consideră necesar ca, înaintea deciziei să fie făcută o analiză de ansamblu, întrucât, după ultimele alunecări de teren, mai multe căi de acces sunt afectate serios.
Pe lângă situația critică de la podul Mărăcineni, vor fi aduse în discuție și alte probleme legate de infrastructura rutieră din județul Buzău.

În zilele următoare, Poliția Rutieră va reconfigura zonele rutiere de la cele două capete ale podului de la Mărăcineni și din zona mall-urilor din Buzău, cu scopul fluidizării circulației.

Politiștii vor monta semafoare la ambele capete ale podului și vor muta treceri de pietoni din zona mall-urilor. De asemenea, podul va fi iluminat după lăsarea întunericului, pentru a se lucra la obiectiv și pe timpul nopții.

Autoritățile au în vedere si o eventuală montare temporară a unui pod de pontoane peste râul Buzău, în zona Mărăcineni, aspect care va fi hotărât după discuții cu cei din conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Lucrările la podul metalic de la Mărăcineni vor dura 4 luni și, în tot acest timp, polițiștii de la Rutieră vor fi mobilizați în zonă, pentru a dirija circulația.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.