Mii de cadavre de porci, îngropate lângă ferma buzoiană care a fost distrusă parțial de un incendiu

Activitatea de ecarisare a cadavrelor de porci rezultate în urma incendiului de la ferma din comuna Stâlpu este în plină desfășurare. În ultimele două zile s-a lucrat intens astfel încât cadavrele să poată fi îngropate cât mai repede iar terenul curățat, pentru a fi înlăturat orice risc.

Aproape 30 oameni lucrează continuu în curtea fermei de porci pentru ecarisarea rapidă a zonei, ajutați de două buldo-excavatoare puse la dispoziție de primăria Stâlpu.

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, au fost îngropate 1.100 de cadavre de suine. În ziua de duminică, 12 ianuarie 2020, a fost continuată acțiunea, fiind îngropate 500 de cadavre de suine.

De asemenea, în cursul zilei de luni, prima hală a fermei distruse de foc a fost ecarisată în întregime, iar acțiunea de îngropare a cadavrelor de aici va fi încheiată în curând.

Specialiștii DSVSA Buzău anunțau vineri că intenția este ca cel târziu la finele acestei săptămâni, pe terenul din Stâlpu să nu se mai găsească nicio urmă a dezastrului produs de incendiul înregistrat în urmă cu mai bine de o săptămână.

În noaptea de 4 spre 5 ianuarie, maternitatea porcină de 8.000 de metri pătraţi din comuna Stâlpu s-a aprins din senin şi a ars ca o torţă, cu 9.000 de purcei şi peste 2.000 de scroafe înăuntru. Paguba este uriaşă, de peste opt milioane de euro, iar proprietarul nu are asigurare.

Fii Reporter