luni, 15 iulie, 2024

Cererea depăşeşte oferta: Bilete de tratament în staţiuni balneoclimaterice prea puţine pentru buzoieni

Cererea depăşeşte oferta: Bilete de tratament în staţiuni balneoclimaterice prea puţine pentru buzoieni

Facebook
Twitter
Email

Mulţi solicită, puţini primesc. Este vorba despre buzoienii care doresc bilete de tratament în stațiuni balneoclimaterice, prin Casa Județeană de Pensii. Ca în fiecare an, cele mai multe cereri au fost pentru lunile de vară iar stațiunile preferate au fost, evident, cele de pe litoral.

În acest an, nu mai puțin de 5.363 de solicitări pentru bilete de tratament au fost depuse de către buzoieni la Casa Județeană de Pensii Buzău. Până acum, au fost alocate 2.572 de bilete, ceea ce înseamnă că aproximativ 2.800 de pensionari și asigurați ai sistemului de pensii vor trebui să aștepte cel puțin până la anul pentru a intra în posesia unui bilet de tratament.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile. preţul integral al biletului de tratament balnear care variază intre 2.524 lei și 2.652 lei, dar contribuția pensionarului este de 50 la sută din valoarea totală.

Ca în fiecare an, cele mai multe solicitări au fost pentru perioada estivală. La fel ca și în preferințele tinerilor, în topul staţiunilor preferate de pensionari sunt cele de pe Litoral.

Anul acesta, programul de bilete de tratament în 23 de staţiuni din țară, pentru pensionari și asigurați ai sistemului public de pensii, a avut, în total, 18 serii. Ultima dintre ele va avea plecarea în 18 noiembrie și se va încheia pe 30 noiembrie.

Între stațiunile din țară unde pensionarii au posibilitatea să beneficieze de sejururi pentru tratarea anumitor boli se află și Sărata Monteoru, din județul Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.