Microbuz cu pasageri, aruncat pe câmp de viscol. Drumarii i-au salvat din iadul alb

Panică, pe drumul către Brăila, după ce viscolul puternic a aruncat pe câmp un microbuz cu pasageri. O operaţiune de salvare s-a încheiat cu succes, 12 persoane fiind salvate din calea naturii dezlănţuite.

O situaţie deosebită a fost înregistrată în această dimineaţă pe raza localităţii Bentu, unde un microbuz care transporta 11 pasageri de la aeroportul Otopeni către Brăila a fost aruncat pe câmp de vântul puternic.

Pasagerii şi şoferul au intrat  în panică şi au sunat la numărul de urgenţă 112. În cele din urmă, maşina a fost remorcată şi repusă pe şosea de o echipă de intervenţie de la Compania de Drumuri Naţionale, cei 12 fiind acum în afara oricărui pericol.

De asemenea, la ora 04.50 un autovehicul cu 5 pasageri a rămas blocat în zăpadă pe calea rutieră la intrare în judeţul Buzău, dinspre Vrancea, situaţia fiind rezolvată în colaborare cu reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale.

Patru drumuri naţionale au fost închise de la ora 2 dimineaţa, după ce s-a instituit codul portocaliu de ninsoare şi vânt. Din cauza viscolului extrem de puternic, Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât să închidă  DN 2C Costesti-Pogoanele, DN 2 B Buzău-Brăila, DN 2 E85 pe sectorul Mărăcineni Rm Sărat şi DN 22 Rm Sărat- Brăila.

De asemenea drumul judeţean DJ 203 C este blocat de suluri de zăpadă formate de zăpada adusă de pe câmp. La această oră drumarii practic nu pot interveni din cauza vizibilităţii extrem de reduse şi a vântului puternic.

Fii Reporter