miercuri, 24 aprilie, 2024

Mica Unire, sărbătorită la Muzeul Județean cu o demonstraţie de mânuire a armei, o horă uriaşă și un spectacol folcloric

Mica Unire, sărbătorită la Muzeul Județean cu o demonstraţie de mânuire a armei, o horă uriaşă și un spectacol folcloric

Facebook
Twitter
Email

În anul Centenarului Marii Uniri, Consiliul Județean Buzău, Divizia 2 Infanterie „Getica” și Inspectoratul Județean de Jandarmi colaborează pentru a marca așa cum se cuvine, pe 24 ianuarie, împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor. Buzoienii sunt invitați în număr cât mai mare în curtea interioară a Muzeului Judeţean Buzău, pentru a asista la momentele pregătite de autorități.

Evenimentele din 24 ianuarie, la sărbătoarea Micii Uniri, organizate în curtea interioară a Muzeului Județean Buzău vor avea loc sub genericul „Hai să dăm mână cu mână”. Punctul culminant al manifestarii va fi marcat de o horă uriașă care să înconjoare clădirea Muzeului Județean.

Divizia 2 Infanterie „Getica” și Jandarmeria Buzău, coorganizatori ai evenimentului, au pregătit pentru 24 ianuarie mai multe momente impresionante. Momentul surpriză din acest an este cel al paradei costumelor de jandarmi din momentul unirii principatelor române.

În municipiul Buzău, manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie vor începe la ora 10. Seria de evenimente de la Muzeul Județean Buzău se va încheia cu un spectacol focloric. Buzoienii vor putea vizita gratuit Muzeul Județean.

10.00 – Cuvânt de deschidere / oficialități și reprezentanți ai instituțiilor de cultură;
10.20 – Prezentarea steagurilor de luptă ale structurilor subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica
10.30 – Moment paradă costume de jandarmi de la mijlocul secolului al XIX-lea;
10.45 – moment de mânuire artistică a armelor / drill-team;
11.00 – muzică fanfara militară a Diviziei 2 Infanterie Getica;
11.15 – moment reconstituire istorică Sosirea delegației condusă de Alexandru Ioan Cuza;
11.30 – dansul Hora Unirii în jurul Muzeului Județean Buzău;
12.00 – concert de muzică populară susținut de către artiștii Ansamblului Plaiurile Mioriței, Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.