miercuri, 24 aprilie, 2024

Meridian Agroind, furnizor în programul ”Cornul și laptele”, sabotat de patronii unei firme vecine

Meridian Agroind, furnizor în programul ”Cornul și laptele”, sabotat de patronii unei firme vecine

Facebook
Twitter
Email

Unul dintre cei mai mari producători de lactate din judeţul Buzău, SC Meridian Agroind Râmnicu Sărat, a început noul an cu o criză fără precedent, pornită de la canalizare. A sistat activitatea pentru că nu mai putea evacua reziduurile. Din păcate, avaria s-a produs pe teritoriul unui abator vecin, iar patronii acestuia au interzis accesul muncitorilor Companiei de Apă.

Interesele administratorilor unei societăţi din Râmnicu Sărat produc mari prejudicii unei fabrici vecine, SC Meridian Agroind SRL Rm. Sărat, cunoscut producător de lactate, proprietarul mărcii ”Baciul”, furnizor de lactate în programul cornul şi laptele.

Societatea a avut, din data de 5 ianuarie, activitatea blocată din cauza unei avarii la reţeaua de canalizare.

Încă din prima zi cu probleme, reprezentanţii firmei au solicitat ajutorul angajaţilor de la Compania de Apă Buzău, în condiţiile în care intreaga activitate a fost blocată, din această cauză. Reţeaua publică de canalizare traversează atât proprietatea societăţii Meridian, cât şi a firmei Neptun Râmnic SRL, aflată în imediata vecinătate, care administrează un abator.

Conducerea societăţii Neptun Râmnic a refuzat însă accesul muncitorilor pentru efectuarea reparaţiilor. ”Conducerea Neptun, o societate vecină, abator, nu ne permit accesul, deşi legea prevede că în orice situaţie se poate interveni mai ales pentru că nu e vorba de executat lucrări. E vorba doar de a intra cu un utilaj de desfundat canale după care să ne vedem de treabă”, declara Dumitru Cristea, directorul Companiei de Apă, pe 6 ianuarie.

Un număr de 135 de angajaţi au fost nevoiţi să rămână acasă, societatea Meridian sistând producţia de lactate şi produse din lapte. Din fericire, Programul Cornul şi Laptele nu a avut de suferit, întrucât copiii s-au aflat într-o vacanţă prelungită generate de condiţiile meteo.

Încercările angajaţilor de la Compania de Apă Buzău de a pătrunde pe proprietatea celor de la Neptun Râmnic SRL, care au în concesiune terenul de la Primăria Râmnicu Sărat, au fost repetate, însă fără succes. Au intervenit în scandal şi autorităţile municipiului Râmnicu Sărat, însă degeaba.

”Am încercat să discutăm cu administratorii societăţii Neptun care, credem noi, se fac răspunzători de această situaţie, însă, nu au fost deschişi la niciun fel de dialog. La momentul acesta, soluţia este în curtea Companiei de Apă, ca operator al reţelelor de apă şi canal, pentru că aşa cum se ştie problema este o cauză a obstrucţionării reţelei publice de canalizare”, a declarat Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat.

În concescinţă, pe data de 10 ianuarie, juriştii Companiei au depus la Judecătoria Râmnicu Sărat o cerere de chemare în judecată, pe ordonanţă preşedinţială, a administratorilor firmei Neptun. Luni, judecătorii au admis cererea Companiei, permiţând operatorului de apă să intervină pe proprietatea societăţii Neptun Râmnic SRL pentru remedierea avariei. Surpriză, canalizarea funcţiona ca înainte!

După zece zile în care canalizarea nu a funcţionat, luni, avaria a fost ”remediată”, însă nu de angajaţii Companiei de Apă Buzău. Spre surprinderea tuturor, de dimineaţă, canalizarea funcţiona la parametric normali.

În baza deciziei judecătoreşti, de luni, conducerea Companiei de Apă Buzău a luat decizia de a trimite o echipă pentru a verifica situaţia reţelei de canalizare, în punctul de pe proprietatea firmei Neptun. În mod surprinzător, avaria dispăruse. Conduicerea Companiei de Apă a declarant că reţeaua de canalizare din zona celor două firme funcţionează normal încă de dimineaţă, dar fără să se fi intervenit din partea echipelor Companiei de Apă. Cel mai probabil, susţin reprezentanţii firmei Meridian, reţeaua a fost blocată intenţionat de cei de la Neptun Râmnic SRL, care au aşteptat până în ultima clipă ziua de judecare a conflictului.

Luni dimineaţă, ca urmare a remedierii avariei, cei 135 de angajaţi de la S.C Meridian Agroind SRL şi-au reluat activitatea. Niciun reprezentant al firmei Neptun nu a dorit să explice decizia de a interzice intervenţia muncitorilor pentru refacerea canalizării.

Scandalul dintre S.C Meridian Agroind SRL şi Neptun Râmnic SRL a intrat şi în atenţia Prefecturii Buzău. Prefectul Aurelia Mitrea a ordonat deja conducerii Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău un control la Râmnicu Sărat.

Conform unei anchete realizate de jurnaliştii TV Sat Râmnicu Sărat, întreaga poveste ar fi opera proprietarului din umbră al Neptun Râmnic SRL, Mironel Carmen Dascălu, despre care spun că atunci când este interesat să cumpere noi afaceri, mai întâi le atacă, le pune în imposibilitatea de a-şi desfăşura normal activitatea, până când ajung în situaţia de a renunţa.

Jurnaliştii susţin că nu ar fi pentru prima oară când Dascălu pune în aplicare o tactică de a distruge firmele vecine pe care vrea să le cumpere. Un exemplu cert este SC Spot SRL, firmă pe care a obţinut-o în acest mod.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.