Medicul pediatru care oferea consultații fictive în orașul Pogoanele, cercetat sub control judiciar

Un medic pediatru din București este cercetat sub control judiciar după ce, împreună cu o asistentă și o contabilă, ar fi provocat un prejudiciu uriaș bugetului asigurărilor sociale de sănătate. Complicii săi vor fi cercetați în libertate.

Doctorul originar din București, care oferea consultații în orașul Pogoanele, este acuzat că, ajutat de cei doi complici, a obținut peste 400.000 de lei de la stat pentru servicii pe care nu le-a acordat în realitate.

- Promo -

Potrivit poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Buzău, începând din 2016, medicul pediatru din Pogoanele a început să treacă în registru faptul că a consultat pacienți și le-a acordat îngrijiri medicale deși, în realitate, aceștia nu i-au trecut pragul.

Ulterior, pe baza acestor situații, cadrul medical a solicitat și a obținut decontarea acestor servicii. Astfel, în perioada 2016 – 2019 a obținut, fără drept, decontarea serviciilor medicale acordate pentru aproape 2.300 de copii. Astfel, prejudiciul cauzat bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei.

Polițiștii din Buzău au descins la cabinetul medicului, precum și la locuințele doctorului, asistentei cu care lucra și a contabilei sale. Luni, în baza mandatelor de aducere, trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

Fii Reporter